2022. október 21., péntek

KICSINÁLTA A KORMÁNY A NAPELEMPIACOT, 27 MILLIÁRDDAL DRÁGUL AZ ATLÉTIKAI STADION

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2022.10.21.


G7: Politikai érdekei miatt csinálta ki a kormány a lakossági napelempiacot


Önmagában azzal semmi gond nem lett volna, hogy a kormányzat támogatja napelemek terjedését, klímapolitikai-szempontból ez kifejezetten pozitív törekvés volt. A gond csak az, hogy ehhez az infrastrukturális feltételeket annak ellenére sem teremtették meg, hogy az Energiastratégiában nagyon nagy hangsúlyt kapott a kérdés. Sőt, a fejlesztéseket valójában politikai okokból inkább gátolták. Aztán hirtelen kinyírták a lakossági napelempiacot.

444: 27 milliárddal, 238 milliárd forintra nőtt a Nemzeti Atlétikai Központ építési költsége

Bár az elszálló árak miatt közel 300 állami beruházást felfüggesztett a kormány, az igazán fontos dolgokra mindig akad egy kis közpénz. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is megígérte májusban, hogy elhalasztanak ugyan sok állami beruházást, de az alapelv az, hogy torzókat nem hagynak. Ennek szellemében a szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat extra 27 milliárd forintot ad a Nemzeti Atlétikai Stadion építésére. A kivitelező természetesen a Mészáros-féle ZÁÉV és a Magyar Építő Zrt. alkotta konzorcium.

24.hu: Két és fél év alatt nem járt Barcelonában a volt futballista, akit Szijjártó a kinti magyar örökség feldolgozásával bízott meg

Vincze Ottó egykori futballistát Szijjártó Péter külügyminiszter 2020 májusában a a barcelonai magyar örökség feldolgozásával bízott meg. Vincze havi bruttó 500 ezer forintot kap ezért, ám a lap közadatigénylése nyomán kiderült, hogy a kinevezése óta nem járt a spanyol városban.

Magyar Hang: Dőlni látszik a Fidesz erdélyi médiabirodalma

Demeter Szilárd vezetésével gründolták össze magyar közpénzből, de december végén bezárják az erdélyi magyar nyomtatott sajtó többségét. Megszűnnek Krónika, a Székelyhon és a Székely Hírmondó napilapok, a Heti Hirdető heti-, valamint a Nőileg havilap is. Ezzel egyidőben felszámolják az egész Székelyföldet lefedő lapterjesztő és kézbesítő hálózatot is. Az utóbbi hetekben-hónapokban a szakmán belül többször is lehetett hallani olyan híreket, hogy akadozik a Budapestről megígért támogatás, és ha nem jön pénz, baj lesz. Ez most bekövetkezett.

RTL.hu: Itt az újabb kormányzati kampány: 7,8 milliárd forintot költhet rá Rogán Antal hivatala

Nettó 7 milliárd 874 millió forintos keretösszegre kötött szerződést a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal a New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel és a Lounge Design Szolgáltató Kft.-vel egy új kommunikációs kampányra – tudta meg az rtl.hu a Miniszterelnöki Kabinetiroda hivatalos dokumentumaiból. Ez valószínűleg az uniós szankciókról szóló konzultációhoz kapcsolódó bombás plakátkampány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.