2022. október 19., szerda

KIDERÜLT, ORBÁN AZÉRT FEGYVERKEZIK, MERT BE AKAR LÉPNI A HÁBORÚBA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.10.18.


Ismerve a NER fordított “újbeszél” nyelvet, már a nagy “békepárti” szólamokból is tudhatná mindenki, hogy Orbán be akar lépni a háborúba. Az, hogy kinek az oldalán, és ki ellen, nem kérdés, miután Orbán (még nem fegyverrel, de) már be is lépett a háborúba az ukránok ellen, az oroszok oldalán. Nem engedett át fegyverszállítmányokat az ukránoknak Magyarországon, a szankciók ellen uszít az Európai Unióban és Magyarországon, az oroszok elleni szankciókat okolva a háborúért és a gazdasági válságért, s Orbán egyedül nem küld az EU-ból kiképzőket Ukrajnába.

Maga ellen nem képezi az ukrán katonákat.

Orbán nemcsak felgyorsította a gazdasági válságban levő Magyarországon a fegyverkezést, és állított egy megszállott fanatikust honvédelmi miniszternek, hanem a futballnemzetből katonanemzet lettünk. Nagy erőkkel zajlik a lakosság ráhangolása a magyar hadba lépésre. Temetik a hősöket, dicsőítik a sikeres katonamúltat, toborozzák az önkénteseket, kiállítják az új hadi felszereléseket, és megszépítik a magyar múltat, amely immár a magyar katonasikerek története, miközben a magyar katonákat és hadsereget általában laposra verték, és minden háborúból vesztesen jöttek ki.

Mivel a NATO abszolút védelmet jelent Magyarországnak, Magyarország akkor is biztonságban lenne, ha egy darab katonája nem lenne. Valójában, katonára csak azért van szüksége (a söprögetés mellett), hogy a NATO-n belül bizonyos feladatokat el tudjon látni, hozzájárulva sofőrökkel (és söprögetőkkel, lásd még: Princz, a derék katona) a közös nyugati haderőhöz. Orbán nem a NATO-val közös haderőfejleszést hajt végre, nem a NATO-feladatok teljesítése miatt erősít, hanem a NATO-tól függetlenül, annak ellenében, saját katonai, hadi céljai érdekében.

A háborúba való – akár közeli – belépés attól függ, mikorra fejezi be a haderőfejlesztést, a propaganda mikorra készíti fel a háborúba való belépés gondolatára az agymosott népet az ukránok elleni uszítással és a magyar katonaerények felmagasztalásával. Jól ismerjük, a NER-ben leosztott szerepek vannak. A közvélemény reakcióját tesztelik a párton kívüli, de nekik dolgozó propagandisták, amikor bedobnak valamit a köztudatba. Ha nincs túl erős reakció, először a propagandagyárban terjed el, majd a hivatalos politikusok is átveszik a narratívát, amire Orbán felteszi a pontot.

Azt, hogy a fegyverkezés az ukránok elleni készülődés, az ukránok elleni háborúra való hangolódás az ukránok elleni háborúba való belépést jelenti, most a rezsim által pénzelt álcivil szervezet, a CÖF egyik agyonfizetett bábja, Fricz Tamás mondta ki. Nem is akárhol, hanem a HírTV-ben, a rezsim vezető televíziójában. A puska szó szerint megjelent a színpadon, ami azt jelenti, hogy az el is fog sülni az előadás vége előtt. Fricz a szomszédos országokról kezdett beszélni, majd eljutott az egyetlen szomszédos országhoz, Ukrajnához, mint potenciális ellenséghez.

Azt mondani sem kell, hogy Fricz már a hazug orbáni propagandát vezette elő, ami szerint az ukránok idézik majd elő azt a helyzetet, amikor a mi hős Orbán Viktorunk megerősített hadseregével belép az ukránok elleni háborúba. Már most is talált indokot, a kárpátaljai magyarokat, továbbá az eredetileg az 1896-os millenniumi ünnepség keretében állított, majd 2008-ban szélsőjobboldali és revizionista szimbólumként visszaállított Turul-szobor eltávolítását a munkácsi várból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.