2022. október 5., szerda

PETÍCIÓ - CÍMZETT: MAGYARORSZÁG KORMÁNYA - VÉDJÜK MEG AZ OKTATÁST! CSATLAKOZZUNK A SZTRÁJKHOZ! TÁMOGASSUK A SZTRÁJKOLÓKAT!

SZABAD AHANG.HU
Szerző: PEDAGÓGUSOK DEMOKRATIKUS SZAKSZERVEZETE+PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE
2022.10.


Felszólítjuk a kormánypártokat, hogy vonják vissza az oktatásban dolgozók sztrájkjogát lábbal tipró törvénymódosításokat! Adják vissza a tiltakozás lehetőségét a munkavállalóknak!

Felszólítjuk a Magyar Kormányt, hogy adjon valós válaszokat az oktatásban érdekelt szakszervezetek által alakított sztrájkbizottság követeléseire! A kormány nem halogathatja tovább, hogy megoldja az eddig súlyosan elhanyagolt problémákat! Teljesítsék a sztrájkbizottság és a sztrájkolók követeléseit!

Miért fontos?

Szülők, pedagógusok, oktatásban dolgozók, diákok, a gazdasági élet szereplői – és minden magyar állampolgár: bennünket és a gyermekeinket is közvetlenül fenyegeti mindaz, ami ma az oktatásban történik!

FRISS! Súlyosan korlátozza az oktatásban dolgozók jogait a Nemzeti köznevelésről szóló törvény 2022. május 24-én elfogadott módosítása! Az oktatás amúgy is páratlan válságban van, rég nem tiltásokra, büntetésekre és szigorra van szükség megmentéséhez, hanem forrásokra, együttműködésre, szakmai megoldásokra! A frissen elfogadott módosításokat a pandémiára hivatkozva, ideiglenesen, rendeleti úton vezették be – ezeket most törvénybe ágyazva véglegesen megakadályoznák a hatékony, érezhető sztrájk lehetőségét a teljes ágazatban.

Erről bővebben: 

Arról, hogy a köztársasági elnököt kérjük, hogy normakontrollra küldje e súlyosan jogkorlátozó törvényjavaslatot: 

https://nedolgozzingyen.hu/2022/05/26/kerjuk-az-allamelnokot-kuldje-alkotmanybirosagi-normakontrollra-a-sztrakjogfoszto-torvenyt/

A közoktatásban, szakképzésben dolgozók január 31-i szervezték első, figyelmeztető sztrájkjukat, amit március 16-án határozatlan idejű munkabeszüntetés követett. A petíció aláírásával álljunk a sztrájkolók közé! Jelezzük a döntéshozóknak, hogy elég volt: itt az ideje megállítani azt a rombolást, ami az elmúlt években jellemezte az oktatást!

A bérek a garantált bérminimum szintjén egyensúlyoznak, a feltételek egyre tragikusabbak – a kormány már szinte csak gyermekmegőrző helyekként tekint az állami oktatásra. Az ágazatban dolgozók többségének napi megélhetési és lakhatási gondjai vannak. A nyomorúságos fizetések mellett az állam a túlórákat sem hajlandó kifizetni. A pályára nincsenek új belépők: a tragikus feltételek elriasztják a fiatalokat attól, hogy ezt a hivatást válasszák. Eljutottunk oda, hogy ma már képesítés nélkülieket toboroznak tanítani az állami iskolák!

Ha nem sikerül megállítanunk az ámokfutást, saját gyermekeinket fosztjuk meg az esélytől: a jövőbeli boldogulás, a tudás által kibontakozó, teljes élet lehetőségétől! Ha nem állunk a sztrájkolók mellé, azt írjuk alá, hogy a jövőben az egyszeri állampolgárnak csak súlyos tízmilliókért lesz elérhető olyan oktatás, amivel a gyermekünk lehetőséghez juthat!

Szülők, pedagógusok, diákok, oktatásban dolgozók! Magyar állampolgárok! Oktatásban érdekeltek!

Ne hagyjuk! Írjuk alá a petíciót!

Bővebben a sztrájkról, a követelésekről, a következő cikkekben olvashatsz:

https://nedolgozzingyen.hu/2021/12/17/sztrajk-jan31-marc16/

https://nedolgozzingyen.hu/2022/01/15/oktatasban-dolgozok-most-alakitsatok-meg-a-helyi-sztrajkbizottsagokat/

https://pedagogusok.hu/hirek/itt-az-ideje-a-figyelmezteto-sztrajknak/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.