2022. november 7., hétfő

EGYEDÜL MAGYARORSZÁG NEM UTASÍTOTTA VISSZA, HOGY TERÜLETI KÖVETELÉSEI LENNÉNEK UKRAJNÁVAL SZEMBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.11.07.


Putyin tett egy nagyon átlátszó kísérletet arra, hogy az Ukrajnával szomszédos országokban felkorbácsolja a nacionalizmust, szembefordítsa Ukrajnával őket és megtörje a magyarokon kívül fennálló európai egységet az ukránok mellett és az oroszok ellen. Putyin gyakorlatilag meglebegtette, hogy területeket adna a szomszédos országoknak (ezek közül konkrétan Lengyelországot, Romániát és Magyarországot említette), az oroszok támogatásáért és az ukránok hátbaszúrásáért cserébe.

Ezt az ajánlatot Orbán már azelőtt elfogadta, hogy Putyin nyilvánosan elmondta volna, az ő kése már ott van Zelenszkij, Ukrajna, az Európai Unió és Amerika hátában. Lengyelország és Románia eddig az ukránokat támogatta, Putyin pedig a területi igényeik kielégítése fejében azt várta volna, hogy ezek az országok is az oroszok és Orbán mellé álljanak. Ez a próbálkozás azonban nem jött be, mert Lengyelország dezinformációnak nevezte, hogy bármilyen területi követelései lennének, Románia pedig kijelentette, hogy semmiféle területi követelései nincsenek Ukrajnával szemben.

Egyedül Magyarország (értsd: Orbán, mert Magyarország kizárólag őt jelenti) nem reagált erre sokáig, majd a “külügy” adott ki egy mellébeszélő nyilatkozatot, amelynek se füle, se farka, semmi köze ahhoz, amit Putyin mondott, viszont arra legalább jó, hogy kiderült belőle: Orbán (értsd: Magyarország) nem utasította vissza, hogy területi követelései vannak Ukrajnával szemben, ami azt jelenti, hogy Orbán nem csupán ideológiai és anyagi okokból áll az oroszok mellett, hanem azért is, mert orosz győzelem esetén arra számít, hogy bevonulhat a magyar hadsereg Kárpátaljára.

A nagy erővel fegyverkező és hadsereget építő Orbán a trianoni területek visszaszerzését célozta meg, amelyek közül az első célpont lehet Kárpátalja az oroszok segítségével. A trianoni álmok nem múltak el, egyszer már meghalt értük egymillió magyar ember a második világháború alatt, most Orbán készíti elő az újabb magyar tragédiát. Szellemi elődje, Horthy Miklós, az antiszemitizmus révén ugyancsak ideológiai szövetségese volt a náciknak, Hitler segítségével akarta visszaszerezni a volt magyar területeket, Orbán most egy másik náci tömeggyilkosban, Putyinban bízik.

Ahogy Hitlerben nem lehetett megbízni, úgy az oroszokban sem lehet, nem beszélve arról, hogy tömeggyilkos népirtók kezéből egy pohár vizet sem fogad el tisztességes ember, nem pedig bármely területet. Horthy is feleslegesen áldozta fel a csaknem félmillió magyar zsidó és a másik félmillió magyar katonát és civileket, mert nem kapott érte semmit, csak kötelet érdemelt volna érte. Orbán is így jár, ha egy terrorista állam bűnöző fejével akar boltolni, és ilyen mocskos eszközökkel akar magyar területeket visszaszerezni, ahol ráadásul a magyarok már elenyésző kisebbségben élnek.

A lengyelekben több a tisztesség, figyelemre méltó, hogy a néhány éve még Orbán mellett zászlókat lengető lengyelek már Putyin seggéből próbálták kihúzni Orbánt a varsói magyar követség előtt, sikertelenül. A lengyelek mélyan hívő katolikusok, akik elhitték a “keresztény” értékekről, a családvédelemről szóló képmutató hazugságokat, s nem gondoltak bele, hogy Orbán a fasizmust nevezi “kereszténységnek”, ő maga pedig nemcsak fasiszta, hanem rasszista, antiszemita náci is. A lengyelek ma már ezt látják, és arra szólítják fel a magyarokat, hogy lázadjanak fel Orbán ellen.

Ha lennének is Lengyelországnak bármilyen területi követelései Ukrajnával szemben, azt nem az oroszoktól várnák, mert Orbánnal szemben, nagyon jól, nagyon pontosan ismerik az oroszokat. S nem akarnak ukrán vérrel áztatott földeket a gyilkosaik kezéből. Orbánnak ilyen aggályai nincsenek, ő egy immorális szörnyeteg, akit a hatalmon, a pénzen, a dicsőségen kívül semmi nem érdekel. Nagyon tanulságos az a gusztustalan, hamis és hazug, képmutató sunyiskodás, amit a “külügy” által kiadott nyilatkozat tartalmaz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.