2022. november 7., hétfő

EGYMILLIÓS GÁZSZÁMLA JÖTT KI L. RITÓK NÓRA TOLDI TANODÁJÁNAK

444.HU
Szerző: FŐDI KITTI
2022.11.07.


Nem rég írtunk arról cikket, hogy mekkora bajba kerülhetnek a civil és karitatív szervezetek, amiért az ő épületeikre, intézményeikre nem vonatkozik a rezsicsökkentés, ezért a teljes piaci árat kell megfizetniük. L. Ritók Nóra, a Berettyóújfaluban és térségében működő Igazgyöngy Alapítvány vezetője akkor lapunknak azt mondta, hogy átszervezéssel próbálják kiküszöbölni a magas rezsiszámlákat. Például az oktatáshoz az iskolától bérelnek termet, a toldi telephelyen pedig fatüzelésre való átálláson gondolkodtak el. Csakhogy arra nem számítottak, hogy ilyen magas gázszámlát kapnak már november elején.

L. Ritók Nóra most arról számolt be, hogy a napokban kaptak kézhez két gázszámlát:

- egy egymillió forintról szóló számlát a toldi tanoda épületére, ami összesen körülbelül 60 négyzetméter,

- és egy 700 ezerről szóló gázszámlát egy még kisebb toldi épületükre, ahol a társadalmi vállalkozást üzemeltetik.

„A gázóra állása stimmel. Átalányt fizettünk, és úgy látjuk, az éves leolvasásnál a különbözetet teljes mértékben az emelt áron számlázták ki. Most az MVM-nek küldtünk egy levelet, hogy segítsenek értelmezni, miért így számolták. Válasz email jött, hogy 15 napon belül válaszolnak majd” - mondja L. Ritók.

A számla az augusztus 1- szeptember 30 közötti időszakról szól.

L. Ritók azt mondja, hogy ha az eddigi átalányt veszik alapul, amiből eddig még visszatérítést is kaptak (nyáron kaptak vissza 115 500 Ft-ot), akkor az a tanodaépületre havi 15 000 Ft volt. Ha ezt beszorozzuk héttel, vagyis a gáz piaci árával, akkor az havi 105 ezer Ft lesz. Tehát sehogy sem jön ki a matek. L. Ritókék telefonon is keresték az MVM-et, de nem tudták elérni a szolgáltatót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.