2022. november 14., hétfő

HATALMAS KEDVEZMÉNNYEL ÁRUL LAKÁSOKAT A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM, MUTATJUK, KIK JÁRNAK JÓL

RTL.HU
Szerző: 24.hu
2022.11.14.


A katonák fizetése is alacsony, de néhány juttatás sokkal bőkezűbb a honvédek esetében, mint a rendőröknél: a Honvédelmi Minisztérium (HM) negyedik éve futó programjában például a katonák akár 20-25 százalékos áron is megvehetik állami bérlakásukat – írja az rtl.hu. A HM idén márciusig összesen 1293 állami tulajdonban lévő lakást értékesített kedvezményes áron.


A tárca tájékoztatása szerint ezeket az ingatlanokat egy 2018 végén elfogadott kormányhatározat alapján adták el, amely lehetővé tette, hogy értékesítsék azokat a HM kezelésében lévő bérlakásokat, amelyekben a honvédségi állományhoz tartozók laknak. A kedvezmény mértéke a határozat szerint 75-80 százalékos, azaz a katonáknak a lakás piaci árának csak a 20-25 százalékát kell kifizetniük. A nagyobb támogatás akkor jár, ha a bérlő egy összegben teszi le a vételárat.

Az rtl.hu információi szerint például volt olyan vevő, aki alig több mint 11 millió forintért jutott egy 55 millió forintot érő, Budapest II. kerületi lakáshoz. Természetesen ennél jóval kisebb piaci értékű ingatlant is eladtak – az értékbecslés útján meghatározott ár függ a településtől, valamint a lakás állapotától is.

A kormányhatározat szerint a felső vezetőknek nem jár ilyen kedvezmény, valamint nem adhatók el azok az ingatlanok sem, amelyeknek a mérete meghaladja a 100 négyzetmétert..
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.