2022. november 6., vasárnap

KÖZMÉDIA: PÉNTEK ESTI MÁZ

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2022.11.06.


Pénteken este az M1 televízió fél 6-os híradójában beolvasták a tüntető tanárok és diákok az oktatás átalakítását követelő kilenc pontját, és bemutatták a köztévé épülete előtt tüntető embereket. Normális országban, tisztességes, demokratikus viszonyok között nem volna ez a hír, hiszen a médiának az a dolga, hogy tájékoztassa az embereket. Nálunk azonban egy ideje nem ez a szokás, sőt, a jövőben sem lesz az – ami pénteken este a Kunigunda utcai stúdióban történt, arra belátható időn belül nem lesz újabb példa.


Ne legyenek ugyanis illúzióink: az MTVA néven működő hazugsággyár nem változtatta meg a profilját. Ne gondolja senki, hogy a közmédia, miután pénteken este beszámolt egy, a kormány szempontjából kellemetlennek számító eseményről, jó útra tért. Szó sincs ilyenről, ez csak egy szerep, egy demokratikusra pingált máz. A hatalom azt játssza, hogy meghátrált, mert azt reméli, hogy ezzel kifogja a szelet a tüntetők vitorlájából.

A kilenc pont beolvasásával semmi sem változott. A közmédia mechanizmusa ugyanaz marad, mint ami volt, az ország lakkosságának nagy részét – egyes számítások szerint mintegy 80 százalékát – továbbra is információs karanténban tartják, mégpedig oly módon, hogy az eseményeket elhallgatják, vagy azokról csúsztatásokkal, ködösítve, esetleg kifejezetten hazug módon tudósítanak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.