2022. november 17., csütörtök

WELTNER JÁNOS: AHOL BEZÁRNAK SZÜLÉSZETET, OTT FÉL TUCAT MAGÁNRENDELÉS IS MŰKÖDNI KEZD

HÍRKLIKK / KLIKKTV
Szerző: KlikkTV / BOLGÁR GYÖRGY
2022.11.16.


A közéleti kérdésekben gyakran megnyilvánuló és a véleményét publikáló sebész ezúttal Bolgár Györggyel beszélte meg az aktuális kérdéseket a Klikk TV TÍZ című adásában.

Az egészségügyi rendszerről és annak állapotáról már csak azért is van mit mondani, mert a kormány előállt egy némileg homályos tervvel. Bár a részletek még nem ismertek, annyi megállapítható, hogy további központosítást terveznek.

„Nagyjából ennyi valóban megállapítható, de egy lényeges elemet még hozzátennék, hogy mindezt plusz ráfordítás nélkül akarják elvégezni, Nem csak az eddigi lehetőségek maradnak szűkösek, de a források bővülésének nyoma sem látszik” – közölte Weltner János.

Sose hitte volna, hogy szülészet-nőgyógyászati osztály azt mondja, „nem vállalnak szülést adott ideig vagy végleg, viszont ugyanabban a városban 5-6-8 magán nőgyógyászati rendelés van. Ez nonszensz”.

Weltner János szerint az orvosokéhoz képest a szakdolgozók átlagfizetését „fel kéne vinni 40-50 százalék közé. Ezt a pénzt valamiért nem akarják odaadni. Amennyiben ez a pénz esetleg hiányzik, akkor tessék elmondani, hogy nincs, elköltöttük Vodafone-ra”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.