2022. december 29., csütörtök

A MAGYARI NAGYAPA

REZED VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.12.29.


Este jött a hír, robbant mintegy a propagandabomba kormányunk újabb jótéteményéről, miszerint a harminc év alatti magyari anyáknak eztán nem kell szja-t fizetniük. A lépcsőházban hallottam is sutyorogni a lányokat, hogy iramodnak az ágyba gyereket készíteni gyorsan, hogy beleférjenek az időkorlátba, az Orbán szabta keretbe hamar. A dolgok azonban nem így működnek, hanem egészen másképp. Egy ilyen intézkedéstől egy darab magyar gyerek sem fog születni, más szándékokból és okokból viszont igen. Jól hangzik ez a bejelentés, aminek kézzel fogható haszna nincs, a költségvetésre sem jelent túl nagy terhet, ellenben a harmincegy éves magyari anya utálhatja a huszonkilenc esztendőset.

A férfi a nőt, a szingli a házast, a dolgozó a nyugdíjast, de senki sem a Fideszt, amely galeri úgy szalámizza fel a magyar társadalmat, hogy a bolti szeletelőgépek is eltelten tapsolnak a mutatványnak. A törvény, rendelet – vagy egy darab papírfecni, amivel irányítják ezek az országot – még meg sem született, még alig is hallani róla, de már megy a kurvaanyázás, s nem azért, mert irigykedne a pórnép a harminc év alatti kedvezményezettekre, hanem, mert okkal véli azt, hogyha ő, akkor én miért nem. Mielőtt ezen elméláznánk, rápillantunk ennek az egésznek a szakrális vonulatára. Annak idején, amikor mindenféle szja kedvezmények nélkül is úgy potyogtak a gyerekek, akárha Putyin rakétái Kijevre, másképp mentek a dolgok.

Isten adta, Isten elvette, mondta a bamba, keresztény magyari alattvaló, ahogyan a kórok vitték el a szerelemből született gyerekét, és most sincs ez sokkal másképp. Mert gondoljunk bele, hogy a harminc év alatti magyari anya – aki iramlott az ágyba beleférni a szűkre szabott időkeretbe – látván gőgicsélő kisdedét, hálatelt szívvel sóhajt fel, miszerint Orbán adta. Majd pediglen, amikor kijön az iskolából a gyerek Fidesz-formára szabva bambán és hülyén, azt is látja a végeredményen, hogy Orbán elvette. De ez olyan messzire vezetne, ahonnan már vissza sem látni a mostani paradicsomba, úgyhogy maradjunk a mocskos anyagiaknál, ami az, hogy én például nem akarom Orbánnak ezt a propaganda-hobbiját finanszírozni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.