2022. december 15., csütörtök

IVÁNYI GÁBOR: ÉGETT AZ ARCUNK, HOGY A KORMÁNY PUTYINT TÁMOGATJA

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2022.12.15.


Bár a saját sorsuk is hullámokkal teli, de mégis sikerül valódi keresztényként viselkedniük – s nem csak a templomból kijövet. Adománykonvojjal mentek Ukrajnába, légiriadó alatt érkeztek Kijevbe, pénteken a Dankó utcai központban tartanak kulturális árverést s a kormány minden keresztényietlen szándéka ellenére állnak, működnek s folytatják a munkájukat. Iványi Gáborral beszélgettünk.


Hirtelen tört ránk a hideg idő, s akár a Móra-regényekben, még a fűtés is a létfenntartás kiemelt eleme lett ismét Magyarországon. Miképpen tudja túlélni a Magyarországi Evangélikus Testvérközösség a mára kialakult inflációs és energiaválságot?

Hívő emberként azt tudom mondani, hogy a Jóisten segítségével, aki a puszták népét minden zord körülmény és nehézség ellenére megtartotta. Esetünkben a manna legyen az a fogalom, amiben bízhatunk, s hogy valamit továbbra is ki fog találni. Az eddigi energiaárakkal is harcban voltunk, elmaradásaink voltak, most a drágább árakkal lesznek elmaradásaink. Annyi történt, hogy a NAV húsz ingatlanunkra jelzálogot tett. Természetesen tiltakozunk, újra és újra elmondjuk, hogy nem rajtunk múlik, hogy nem tudunk mindennek eleget tenni egyszerre. Amint ők sem tesznek eleget a nekünk járó támogatás folyósításával, ezért perelünk változatlanul, nem is állunk rosszul. Bár nekünk nincs kényszerítőeszközünk, nem tehetünk a NAV székházára jelzálogot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.