2022. december 23., péntek

KARÁCSONY ELŐTT NÉHÁNY NAPPAL KÜLDTÉK EL POLGÁRI ENGEDETLENSÉG MIATT A 14. TANÁRT

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2022.12.23.


A Publicus Intézet felmérése szerint a magyarországi felnőtt lakosság 80 százaléka egyáltalán nem, további három százalékuk inkább nem ért egyet azzal, hogy szeptemberben és novemberben összesen tizenhárom pedagógust bocsátottak el fővárosi gimnáziumokból, amiért polgári engedetlenségben vettek részt. Pedig akkor még nem is volt meg a tizennegyedik. A sorban első vidéki pedagógust négy nappal karácsony előtt „tették lapátra”.


A Pécsi Művészeti Szakgimnázium dráma szakos tanárának azonnali hatállyal mondtak fel. Munkaviszonyát állítólag azért szüntették meg, mert túl sok alkalommal vett rész a polgári engedetlenségi akciókban.

Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának ügyvivője – nem mellesleg pécsi lakos – elmondta, személyesen ismeri Tölgyfa Gergelyt, találkozott is vele. Nagyon furcsa kirúgás volt ez, hiszen a dráma szakos tanárnak két-három napja volt addig, hogy a próbaideje lejárjon. Azonnali hatállyal, indoklás nélkül bocsátották el, mert próbaidő alatt állítólag nem lehet ilyen akcióban részt venni. Az intézményvezetés viszont erősen tiltakozik az ellen, hogy ez az ő ötletük lett volna. Ha viszont a próbaidő alatt ezt a tankerületi központ igazgatója egyedül meglépte, az szabálytalan, mert próbaidő alatt a tankerületi központ egyedül csak a rendkívüli felmentésről dönthet. Ez a „kirúgás” azonban más, mint a többi 13 polgári engedetlenség miatt elbocsátott pedagógus esete, könnyen lehet, hogy jogi visszaélés is fellelhető benne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.