2022. december 29., csütörtök

MEGINDULT A FŐVÁROSBA VISSZAKÖLTÖZÉS? - A JELEK MÉG MEGLEHETŐSEN GYENGÉK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.12.29.


Az ingatlanpiacon érzékelhetően hullámokban tapasztalható a változás. A világjárvány hatására tömegek költöztek ki Budapestről, de ingatlanközvetítők már tapasztalják, hogy megindulhatott a visszaáramlás. Ehhez az is hozzájárulhat, hogy sokan – persze nem függetlenül a rezsiemeléstől – valahogy kiszeretettek a családi házakból.


A fővárosi lakosság vándorlásból származó csökkenése 2020-ban 16 éves rekordot döntött a KSH adatai alapján. Ezt sokan a világjárvány hatásának tudták be, de Budapestről öt éven át töretlenül nőtt a kiköltözők száma. A főváros és az agglomeráció között szinte folyamatos a „párharc”, hol Budapestre befelé, hol a környező településekre kifelé költöznek többen. Azoknak a lakásvásárlóknak, akik az árak miatt kénytelenek kifelé húzódni, vállalniuk kell az ingázással járó kellemetlenségeket, de nem csak azt.

Nem véletlenül jelezte több agglomerációs település, hogy kitehetik a „megtelt" táblát. A megnövekedett lakosságszám közlekedési zavarokat, áramkimaradást, óvodai és iskolai zsúfoltságot vagy egyenesen helyhiányt, parkolási nehézséget és növekvő elégedetlenséget okoz. Szakértők szerint a kiköltözőknek el kell fogadni, hogy a fejlesztések csak követni tudják a népesség növekedését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.