2022. december 1., csütörtök

ORBÁN A MAGYAR KISEBBSÉGET HASZNÁLJA UKRAJNA ELLEN, AZ OROSZOKNAK KÉMKEDNEK A NATO-BAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.12.01.


Számos alkalommal tűnik úgy, hogy Magyarország kormánya csak azért ellenkezik bizonyos kérdésekben a többségi nyugati akarattal (visszaélve minen alkalommal a vétójoggal vagy az egyhangú szavazás követelményével), hogy világpolitikai tényezővé tegye magát, jelentéktelenségét ellensúlyozza, nem létező erejét demonstrálja. Ezek a lehetőségei kizárólag abból a liberális demokratikus felfogásból fakadnak, hogy egyes szervezetekben csak egyhangú döntéseket lehet hozni, ami lehetővé teszi, hogy egyedül akadályozzanak meg mindenki számára egyértelmű döntéseket.

E magatartás mögött időnként az áll, hogy valamilyen illiberális, kultúrharcos, mondjuk ki: antidemokratikus és fasiszta ideológiát csempésszenek be a legitim politikai életbe, mert erre hivatkozva nem szavaznak meg bizonyos döntéseket. A legtöbb esetben olyan testületekben és szervezetekben történik ez, ahol ezzel az ideológiával és felfogással tag sem lehetne Magyarország, de nem rúgják ki Orbán-bandáját, ami nagy hiba, hanem az egyhangú szavazás követelményét és a vétójogot próbálják eltörölni. Nemaz ellenvélemény, hanem elfogadhatatlan ideológia miatt kéne kirúgni őket.

Vannak azonban olyan esetek, amikor Magyarország nevében Orbán és emberei a Nyugattal szembenálló ellenség: terrorizmust támogató vagy terrorista államok, diktatúrák érdekében vétóznak. Ennek tipikus esete az Orországgal szembeni szankciók és a nyugati fellépés, valamint Ukrajna támogatásának akadályozása. Egyértelmű, hogy Orbán nem a nyugati szövetségesei, hanem az orosz tömeggyilkos diktatúra oldalán áll, Putyin ötödik hadosztályaként (vagy trójai falovaként) árulást követ el, és az ellenség érdekei szerint cselekszik. Régen ezért már felakasztották volna.

Ennek egyik legdurvább megnyilvánulása, amikor az ukrán hadseregről és az ukrán lakosságról tárgyaló NATO külügyminiszterek tanácskozásán nem vehet részt az ukrán külügyminiszter, mert Orbán csahos kutyája, Szijjártó Péter Magyarország nevében megvétózza azt. Emberek tízezreinek vagy százezreinek életéről van szó, mert az oroszok a tél előtt szétbombáznak mindent azért, hogy az ukránok megfagyjanak, s egy ilyen tárgyaláson nem vehet részt Ukrajna, mert Szijjártó a kárpátaljai magyar kisebbség jogaira hivatkozva megakadályozza azt.

Miközben a kétkulacsos Orbán másik vérebe, Novák Kijevben hazudozik éppen Ukrajna támogatásáról, Szijjártó nemcsak ukránok százezreinek életét veszélyezteti, hanem a kárpátaljai magyar kisebbség jogait is hazavágja. Mert abban biztos lehet ez a sötét putyinista fasiszta bűnszervezet, hogy Ukrajna az életben nem fog semmiféle jogokat adni a magyar kisebbségnek. Zsarolással és erőszakkal nem mennek semmire, hanem az ellenkezőjét érik el. Nem mintha ez az Orbán-bandát érdekelné, mert ha őket a magyar kisebbség jogai érdekelnék, akkor fordítva kellene eljárniuk.

Most lehetne megszerezni a bizalmat Ukrajnában, a nehéz helyzetben Ukrajna őszinte és önzetlen támogatásával, aminek eredménye lehetne az, hogy a kárpátaljai magyar kisebbség jogairól is lehetne tárgyalni, megtalálni a megfelelő megoldást. Másképp tekintene Ukrajna a magyar kisebbségre is, ha Magyarország baráti módon viszonyulna hozzájuk, és valóban segítené az országot. Most lehetne megszerezni a bizalmi tőkét, ami megalapozhatná a kárpátaljai magyarok jó sorsát. Csak hogy Orbán nem ezt akarja, ő Kárpátalját akarja, és az orosz uralmat akarja Ukrajnában.

A magyar kisebbséget Ukrajnában is eszköznek, rosszabb esetben fegyvernek tekintik és használják, ahogy a szomszédos országokban mindenhol. Orbán a szomszédos országok belügyeibe való beavatkozásra, beépülésre, befolyásolásra és zsarolásra használja a határon túli magyarokat. A célja ugyanaz, és ugyanazt is teszi, mint Putyin: bábkormányokat akar létrehozni a szomszédoknál, amelyeket ő irányít. Behatol a szomszéd országok belügyeibe, kormányaiba, gazdaságába, fel akarja vásárolni a földjeiket, lenyúlni a cégeiket, általa kiszemelt fasisztákat ültetni a nyakukra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.