2022. december 10., szombat

TIBORCZ ISTVÁN CÉGE VETTE MEG A GELLÉRT SZÁLLÓT IS - ORBÁN VIKTOR VEJE A TÖBB MINT EGY ÉVE BEZÁRT SZÁLLODÁT A SZINTÉN MILLIÁRDOS VÁLLALKOZÓ, JELLINEK DÁNIEL ÉRDEKELTSÉGÉTŐL VETTE MEG.

NÉPSZAVA
Szerző: NEPSZAVA.HU
2022.12.09.


A BDPST Group, Tiborcz István cégcsoportja vette meg a Gellért Szállót – írja a Portfolio az ügyletről, amelyet Orbán Viktor vejének a szállodaiparban, de lakóparképítésben és nemrég már a fuvarozásban is utazó érdekeltségének képviselői megállapodást kötöttek a hotelt eddig birtokló Indotek Csoporttal, amely – a Népszava korábbi írása szerint – 2019-ben szerezte meg az ingatlan tulajdonjogát, de leállt a fejlesztéssel. A BDPST tervei szerint az ingatlant a védett épület műemléki értékeinek megóvásával, helyreállításával egy korszerű ötcsillagos hotellé alakítják.

A december 9-én aláírt tulajdonrész-vásárlási megállapodás értelmében a tranzakciós folyamat zárását követően kerül majd a Szabadság híd budai hídfőjével szemben álló, régen nagy hírű, de több mint egy éve zárva tartó szálloda a BDPST Group érdekeltségébe. Az átépítendő Gellért Hotelben a tervek szerint 139-150 vendégszobát és lakosztályt alakítanak ki, a beruházás, az szállóval egybeépült Gellért fürdő területét nem érinti. Az épületgépészeti és elektromos rendszereket a fürdő és a szálloda között már korábban szétválasztották...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.