2022. december 10., szombat

VÉDETT ÉPÜLETET BONTANÁNAK BALATONALMÁDIBAN, VILLAPARKOT ÉPÍTENÉNEK A HELYÉRE

24.HU
Szerző: VINCZE MIKLÓS
2022.12.07.


Nyolc hektáron építenének villaparkot, a még menthető épület azonban útban van ehhez. A háttérben egy kormányközeli befektető is feltűnik.


Egy helyi védettséget élvező nyaralóépület védelmének megszüntetését kérte egy ingatlanberuházó cég Balatonalmádi vezetésétől, hogy az így felszabaduló területen, illetve környékén gond nélkül építhessenek villaparkot – derül ki az ügyben rövidesen döntést hozó város önkormányzatának honlapjáról.

Az Országos Gyermekvédő Liga Zsófia Gyermekszanatóriumának egykori területét, a Pápai Irgalmas Nővérek két világháború közti nyaralóját, illetve a part menti Yacht Campinget is magában foglaló nyolchektáros ingatlanok tulajdonosa a földhivatali adatok szerint 2020 óta a Délker Invest Kft., ami a településsel hosszú ideje együttműködő Völgyzugoly Műhely, valamint Lukács Péter és társai munkájaként ugyanebben az évben született előzetes telepítési tanulmányterv szerint rövidesen gyökeresen átalakítja a főúttal, illetve a vasútvonallal is elválasztott telkek arcát.

A dokumentum szerint a part menti földdarabot szimplán csak fejlesztenék, megtartva annak már meglévő jellegét, a másik oldalon azonban gyökeres átalakításra készülnek: a tervezési terület északi, a ma még védett épületet is magában foglaló részén egy két hektáron elnyúló, mobil bungalókkal, illetve sátor- és lakókocsi-helyekkel csábító új kemping ötletét vetették fel, a 4-4,5 hektáros déli részen pedig

egy elsősorban üdülési célú villaparkot terveznek megvalósítani.

Részletes építészeti tervek ekkor még nem léteztek, így a tanulmány mindössze annyit közöl, hogy a zöldterületen

45-50, egységes arcú, új magánutakon át elérhető villaépület születhet, amik önálló telkeken állnának, üzemeltetésük azonban egy kézben összpontosulna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.