2022. december 20., kedd

ÜBERREZSIMENSCH

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.12.20.


„Fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok. Hajrá Argentína” – böfögte fel lelkének éjfekete tartalmát Németh Szilárd pacaltól zsíros szájjal a futball VB lefújása után. Kitetszik, hogy fáziskéséssel reagálunk arra a takonyra, amit a Fidesz alelnöke odakent a közösségi oldalára, ám mindez nem tohonya léhaságunk miatt van így, hanem, mert azon ment a morfondír sokáig, érdemes-e kivesézni, amit nekünk Németh a kondérjai mellől olykor előad, s nem lenne-e elegánsabb átlépni rajta, ahogyan a ganyéból fölpöfög.

De arra jutottunk végül, hogy igen. Vizsgáljuk meg azért az értelem fényénél a sötétséget, hiszen amikor alelnök et. ilyeneket előad, az a Fidesz gondolatisága maga.

S amikor Németh 2021. decemberében náciba hajló rasszizmust ereget magából, akkor az azért van, mert a Fidesz, s vele együtt Németh – meg az ország – ide jutott. Tizenöt évvel ezelőtt – pedig akkor sem voltak elsőáldozók – elő nem fordulhatott volna köreikben ilyen gondolatkísérlet, így tehát Németh megnyilvánulása a Fidesz züllésének lenyomata, kézzel fogható bizonyítéka annak ellenére, hogy nagy valószínűséggel Németh azt sem tudja, mit beszél, csak pufogtatja a paneleket, amiket a párt a szájába ad.

De ettől talán még veszedelmesebb a dolog. Ha úgy tetszik, Németh a tömeg hangja, akiknek Orbán Tusványoson a tiszta fajúságát előadta, ami miatt dili lett, Németh viszont nem oszt és nem szoroz.

Ugyanígy nem figyel senki a kórusból másokra, pedig Kövér, Semjén és a drága Katika (kezében popsitörlő), Varga Judit, és valahány név a Fidesz naptárban ugyanezt kántálja a maga félelmetes hangján. Ha azt mondanánk, ezzel a Németh kijelentéssel demonstrálni tudjuk maga a Fidesz, s vele együtt az elkábított és félrevezetett bamba rajongó tömeg milyen mélységekbe érkezett meg, nem lenne igaz.

Ugyanilyen posványban – csak másfajtában – hengergőztek már születésükkor is, s ahogyan akkor és azóta sem volt semmi sem igaz abból, ami gúnyát a hatalom érdekében magukra öltöttek, ez sem tűnik annak. Csak ez már a végállomás, innen lejjebb már nem lehet jutni, viszont ez egyszer már tragédiába torkollt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.