2023. január 24., kedd

MÉSZÁROSÉK 12,7 MILLIÁRDÉRT DOLGOZNAK A TISZÁNÁL ÉS A KÖRÖS-VÖLGYBEN

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATUS ESZTER
2023.01.24.


Mészáros Lőrinc cégbirodalma többek között vízügyi nagyhatalommá nőtte ki magát az utóbbi években: érdekeltségei egymás után nyerik a víz- és közműépítéssel kapcsolatos tendereket is. Most a Békés Drén Kft.-vel karöltve a Tisza töltésein és Körös-völgyben dolgozhatnak. A páros korábban is dolgozott már együtt, de a Békés Drén önállóan is sikeresnek bizonyult. Annyira, hogy tulajdonosát, 

Barkász Sándort sokan a békési Mészáros Lőrincként emlegetik.

A Tisza töltéseinek és altalajainak megerősítésére írt ki közbeszerzési eljárást az Országos Vízügyi Főigazgatóság tavaly februárban. Bár a döntés már októberben megszületett, az eredményt csak most tették közzé a magyar és az uniós közbeszerzési értesítőben. A tender nyertese egy jól ismert páros, a Mészáros és Mészáros Zrt. valamint a Békés Drén Kft. lett.

A két cég feladata lesz többek között szivárgó illetve acél szádfal építése a Tisza bal parti töltésének, a Fegyvernek-Ledencei árvízvédelmi szakaszán. Továbbá nagy szilárdságú műanyag lemezbetétes, helyben kevert önszilárduló résfal építése a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén több szakaszon.

A kiírásra jelentkezett a SZABADICS Építőipari Zrt. nettó 7,9 milliárd forintos és a KÖTIVIÉP’B Közép- Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. is nettó 7,5 milliárd forintos ajánlattal. A nyertes azonban a békési BÉKÉS DRÉN Környezetvédelmi, Víz- és Mélyépítési Kft., valamint a Mészáros és Mészáros Zrt. lett.

A két cég nettó 6,4 milliárd forintért vállalta a munkát.


A páros a BÉKÉS-HIDRO CONSULTING Mérnök, Tervező és Szolgáltató Kft.-t is bevonja majd a szerződés teljesítéséhez alvállalkozóként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.