2023. január 2., hétfő

PILZ OLIVÉR: HOL VOLT ORBÁN BALÁZS AZ ELMÚLT 12 ÉVBEN?

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2023.01.01.


A kormányon belül vannak olyan „kiskirályok”, akik esetleg mást beszélnek, mint a központi kommunikáció. De teljesen mindegy, mert ők is úgy tesznek, mintha nem lenne probléma, és egyszerűen a bérkérdésre redukálják az oktatás összes gondját. Így reagált Pilz Olivér, a Tanítanék mozgalom társalapítója arra az interjúra, amelyet a miniszterelnök politikai igazgatója adott az Indexnek. Mint mondta, az oktatás résztvevői az utóbbi 12 évben folyamatosan adtak javaslatokat az ágazat jobbá tételére, ám Orbán Balázs és a többiek folyamatosan semmibe veszik ezeket.


Orbán Balázs többek között arról beszélt, hogy a belügyminiszter várja az oktatásban dolgozók javaslatait, csakhogy a leghangosabb kisebbségnek nincs érdemi javaslata azonkívül, hogy „vesszen a kormány”. Arra, hogy hogyan szeretnének jobb oktatást, kevesebb válasz érkezik. Mi a véleménye erről?

Nekem csak egy kérdésem van, hogy hol volt Orbán Balázs az elmúlt 12 évben. Éppen karácsony előtt adott át a Civil Közoktatási Platform többszáz kinyomtatott oldalt a miniszternek. Ezek az oktatás jobbá tételéről az elmúlt években tett javaslatokat tartalmazták. Csak egyet se fogadtak meg. (Karácsonyi ajándékot vittek december 21-én Pintér Sándornak. A csomagban egy petíció volt, „Érdemi tárgyalást, az elbocsátott pedagógus kollégák visszahelyezését!” címmel, valamint a Civil Közoktatási Platform szakmai egyeztetések alapján született oktatáspolitikai kiadványai /Kockás könyv, füzet és táblázat, AlterNATiva/, valamint egy válogatást megoldási javaslatokból – a szerk.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.