2023. január 4., szerda

REMÉNYTELEN SZERELEM

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.01.04.


Gáspár Győző (úgyis, mint ’ike) átvehette Fidesz tagságiját, ami melengeti a lelkét. Mint kifejtette az aktusról, régóta fideszes volt ő – mintegy eleve elrendelve –, csak nem vette észre, vagy nem merte bevallani. Tán még önmagának sem. Viszont a gát átszakadt, és olyan bőven buzog, mint a kutyapisa, amikor előtte órákig kaparta az ajtót szegény jószág, és természetesen oly harsányan is, ahogy a Gáspár famíliában megszokott. Amiként láttuk a szavakban sorjázó lendületüket annak idején, amikor az életükbe volt szerencsénk betekintést nyerhetni a kamerák által. Fiatalabbak erre már nem is emlékeznek.

Mi viszont öregek vagyunk, ezért túl nagy meglepetés nem is ért. Pedig de. Hogy megkapta a tagkönyvét (ami nem ötös számú), Gáspár ’Ike olyan szerelmi vallomásban tört ki, amit érdemes betűhíven idézni, mert különben nem hiszik el az embernek, hogy miért muszáj foglalkozni vele, pedig nem is akar igazán. „Nagyon-nagyon szeretem a Szijjártó Péter miniszter urat, Kocsis Mátéval pedig három hete találkoztunk először, de nagyon-nagyon örültem, mert annyira szeret engem, hogy elájultam – nem gondoltam volna.” – Most képzeljük el, midőn Győző urat locsolgatja felfele Kocsis úr.

Egyébiránt, ha olybá tűnne is, hogy mi itt most a showman-nel – saját aposztrofálásában művész – foglalkozunk, akkor ez a tűnés hamis volna. Mert egyáltalán nem ő a lényeg, hanem a hozzá hasonlóak, akik nem ennyire harsányak, s emiatt őt le is nézik netán, holott semmiben nem különböznek tőle. Hogy valaki decens úrasszonynak véli magát, de állva pisál Orbánt látva, talán még megvetendőbb, mint Győző úr, aki a butaság bátorságával kiáll a porondra, széthúzza az ingét a mellén, hogy oda lőjünk, éppen ezért nem fogunk. Nem lövünk mi sehová, hanem szánakozva mosolygunk mindezen az egészen.

Kocsis Máté ugyanis – aki, mint láttuk a művész úr szerint – annyira, de annyira szereti Gáspár urat, hogy ő attól elalél, reagált a szerelmi felhívásra, és csak annyit közölt. „Örülök, hogy Gáspár úr nem vesztette el a humorát”. No most, ebben a mondatban valami nagy-nagy tragédia rejtőzik, mert kitetszik belőle, hogy ugyan Kocsis úr örömmel nyugtázza, hogy van egy újabb bohóca a pártnak, de ez neki személy szerint egy pöttyet derogál. Tudja, hogy ’Ike nem humorizál, mégis így akarja tompítani azt a nagy zuhanást, amit a művész úr ömlengése neki okozott. Egyszerűsítve itt bukik ki, mire kellenek a parasztok a Fidesznek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.