2023. február 1., szerda

835 MILLIÓ FORINTOT ADOTT A KORMÁNY EGY TÖRÖKORSZÁGI PROGRAMSOROZATRA – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2023.02.01.


Szijjártó Péter kedd délután jelentette be

Este már kidobolta a kisbíró megírta a Magyar Közlöny. Mindez a 2024-es, még el sem készült büdzsé terhére ment.

Szijjártó Péter: Született egy kezdeményezés, hogy Erdogan kapjon Nobel-békedíjat

A jelölést a Türk Államok Szervezetének Bölcsek Tanácsa nyújthatja majd be.

Szijjártó Péter köszönetet mondott a Sinopharmért

“Abdel-Latif az-Zajáni közbenjárásának hála országa a rendelkezésünkre bocsátotta a kínai vakcina felhasználásának addigi teljes dokumentációját, aminek hála mi is előrébb tudtunk lépni az oltási kampányban. (…) A Magyar Érdemrend középkeresztjével mondtunk ma köszönetet.”

EP-képviselő Orbán Balázsnak: Szerencsére senki sem vesz komolyan már titeket

„Magyarország alacsony értékelést kapott egy olyan listán, amit egy Soros által finanszírozott NGO készített. Micsoda meglepetés! Akad bárki, aki komolyan veszi őket?” (OB)

A többi visegrádi ország távolodik Orbántól, aki a súlytalan szélsőségesekhez közelít

“Nagyon úgy néz ki, hogy egyre szorosabbá válik Petr Fiala cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, illetve a csehek és a lengyelek közötti – bevonva Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt is – pártpolitikai együttműködés is. Ők közösen akarnak platformot létrehozni az EPP-vel, az Európai Néppárttal. Ez megint szembemegy a jelenlegi magyar külpolitikával, amely arra számított, hogy a lengyelekkel, a csehekkel meg Melonival közösen hozhat létre valamit.”

Még itt: Az európai konzervatívok beengednék a rókát a tyúkólba

“A hadsereg nem szociális intézmény”

Így indokolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf az elbocsátási hullámot. Hozzátette: teljesítménytől függő versenyhelyzetet akar bevezetni a honvédségnél, ezért menesztett több száz magas rangú katonai vezetőt. És ezt vajon hogyan képzeljük el?

Hoppál Péter mától miniszteri biztos

Államtitkári posztját Závogyán Magdolna a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője, korábban Hoppál helyettese és tanácsadója vett át.

Egy dolgot nem hangoztattak eddig az Erasmus-ügy kapcsán

Nemcsak a politikusok kuratóriumi tagsága/elnöksége miatt esnek el az Erasmus+ és Horizon 2020 programokból járó pénzektől, hanem azért is, mert a magyar jog kiveszi az uniós közbeszerzési jog hatálya alól. Ástak maguknak egy gödröt, és most onnan kiabálnak, hogy valaki miatt beleestek?

Hogyan tartja kézben a Fidesz az ellenzéket?

“A rendszerváltás után politikussá váló korábbi ügynökökkel és informátorokkal elvileg ugyan meg kellett szakítaniuk a hivatalos kapcsolatot, de az ügynökakták nyilvánosság elől történő elzárása (miközben azokhoz sokan hozzáfértek) kiváló lehetőséget ad ezeknek az embereknek a további zsarolására is.”

Fontos cikk, ha csak egyet van időd elolvasni, ajánljuk a figyelmedbe!

Vajon emeli-e végre a kormány a családi pótlék összegét?

Az Orbán-kormány 12 év éve egyetlen forinttal sem emelte a családi pótlékot, miközben a családok terhei a kétszámjegyű infláció és a brutálisan növekedő rezsiárak miatt elviselhetetlenül emelkednek. Az Orbán-kormány azonban “nem hisz a segélyezési társadalmakra épülő jövőben“. Ezt hívják kormányzati cinizmusnak?

Félmilliárdot költ taxira az MTVA

A fizetett tapsolók után most épp taxira költ a közpénzből működő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap. A keretszerződés összege nettó 490 millió forint, várhatóan havi 3 150 db rendeléssel.

Nagy Bandó András: Debrecenben kéne lenni

“Azt gondolom, akkor alakul másmilyenné a Fidesz híveinek könnyen befolyásolható „álláspontja”, amikor rájönnek, hogy mindaz, amit addig másokkal tett a nagy kedvencük, a szeretett vezér, velük is megteszi.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.