2023. február 5., vasárnap

A NEMZETI LOPÁSÜGYI FŐISPÁNSÁG - AVAGY MIT HISZÜNK EL MI, ÉS MIT AZ EURÓPAI UNIÓ

ÉLET ÉS IRODALOM
Szerző: MAJTÉNYI LÁSZLÓ
2023.02.03.


Itt, természetesen, az úgynevezett Integritás Hatóságról írok, amelynek neve, később majd látjuk, miért, félrevezető. És, majd elfelejtettem említeni – noha ennek mértéke, ahogy nekem, gondolom, az olvasó számára felfoghatatlan –, az inflációval növekvő mértékű 3000 milliárd forint megszerzésére irányuló manőverről.

„Nem várt király, glancolt király / Érdek takart lován / Feszít – nép hátán is megél / Sok tarha tartomány (...) Jer, Szőr, tanácsi szolga, gyűjts / Gyuvatlan bárdokat – / Tálent, ki egy tálból velünk / Hatalmat mártogat! (...) Nagyúr, ne hős időd rabold, / De lelket rekvirálj! / A honni költés fölvirágz! / Te tetted ezt, király!”1 (Kovács András Ferenc: A nyelszi bárdolatlanok)

Ami újbeszélül Integritás Hatóság...

...az lényegében és tömören, úgynevezett semmisem, duplablöff. Orbán rendszerének újabb és egyre átizzadtabb jelmeze, a pávatáncban viselt új báli ruhája. Másképp szólva, az autokrácia undok és szürke betonhomlokzata elé tett színes paraván, mely mögött a költés felvirágz, és ahol glancolt király szolgáival hatalmat mártogat.

Tavaly október 4-én adta hírül a Magyar Nemzet nevű kormányközlöny, hogy a Magyarországgal szemben az uniós költségvetés védelmét fenyegető korrupció miatt folyó eljárásra válaszul az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében a parlament 150 igen szavazatával, 12 ellenében és 19 tartózkodással autonóm államigazgatási szervként jön létre az Integritás Hatóság, amelynek feladata az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértés kivizsgálása. Az Integritás Hatóság alapításának dátuma 2022. november 4-e.2

Ezzel, szögezzük le, napsugaras kormányzatunk elismerte, hogy keze enyves, rutinszerűen dézsmálja a német, holland, svéd, francia stb. adófizetők kárára Európa közpénzeit. De azt is, hogy a magyarországi korrupció mérséklése iránti elkötelezettsége nem teljesen őszinte. Mutatja ezt a vonatkozó törvény bevezetője, amely szerint a tekintetes karok és rendek, kurátorok, püspökök és főispánok, nemzeti tőkésosztály stb. „az európai uniós költségvetési források felhasználásának még hatékonyabb ellenőrzését ellátó intézményrendszert” hoznak létre. Bármennyire léha és őszintétlen is a deklarált lopáskorlátozó cél, az a hazai adófizetők védelmére a mégoly üresen kongó deklaráció szintjén sem terjed ki. Már itt el kell oszlatnom azt az esetleg felmerülő olvasói aggodalmat, miszerint a NER említett zászlósurainak a jövőben esetleg be kellene érniük az általuk itthon beszedett régebbi és újmódi adók eltulajdonításával. A bemutatandó törvény és annak hatóságeszménye a nemzeti oligarchiánk iránt megértő, irányukba kötelezően bőkezű. Aligha tehetne másként. A szelvényvagdosó nemzeti tőkésosztály és a NER fizetési listáján lévő kiterjedt kaszt saját bevételeiből önmagát fenntartani soha nem tudná, folyamatos tőketranszfer hiányában – se jacht, se privát jet, se Marbella, de még tán saját tihanyi uszoda se – felkopna az álla...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.