2023. február 23., csütörtök

ÁRTATLANNAK VALLOTTA MAGÁT SCHADL GYÖRGY, VÖLNER PÁL ÜGYVÉDJE TANÚKÉNT IDÉZNÉ BE VARGA JUDITOT IS

NÉPSZAVA
Szerzők: BATKA ZOLTÁN, ÁRPÁSI BENCE, ÁGOSTON ZOLTÁN
2023.02.23.


Ma a korrupciós per három fő vádlottja nyilatkozik arról, hogy ártatlannak vagy bűnösnek tartja-e magát. Jakab Péter bilincset akasztott Völner Pál nyakába, aki látta Varga Juditot, szóljon.


A korrupciós per csütörtöki ülésén ártatlannak vallotta magát Schadl György elsőrendű vádlott, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke. A letartóztatásban lévő tisztségviselő – akit bilincsben vezettek be a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermébe – azt hangoztatta, hogy nem ismeri be a bűnösségét, nem mond le a tárgyaláshoz való jogáról. Állítása szerint nem követett el bűncselekményt, végrehajtói ténykedését az ügyészség korábban nem kifogásolta.

Schadl György azzal védekezett, hogy a másodrendű vádlott, Völner Pál volt igazságügyi államtitkár semmilyen kinevezést nem hagyott jóvá utólag értesült róluk. Schadl György arra hivatkozik, ami tény, hogy Völner Pálnak nem volt lehetősége a végrehajtók kinevezésére, így a végrehajtói pályázatokat P. Béla hivatalvezető intézte, a kinevezéseket pedig Vízkelety Mariann államtitkár írta alá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.