2023. február 21., kedd

NEM K. G. BÉLA (KOVÁCS BÉLA) A LEGNAGYOBB OROSZ KÉM, CSAK ORBÁN MÉG NEM MENEKÜLT MOSZKVÁBA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.02.20.


Nem olyan fontos az Orbán-rezsimnek, hogy Kovács Gábor Béla volt jobbikos politikust, egykori Európai Parlamenti képviselőt, jogerősen elítélt orosz kémet elfogja. A HVG próbálta kipiszkálni, hol tart a K. G. Béla ellen kiadott elfogató parancs, de nem tudtak meg semmit. Annyi kiderült, hogy a volt KGB-s Kovács Béla ellen nem adtak ki nemzetközi körözést, arra hivatkozva, hogy azt csak akkor adják ki, ha a rendőrségnek tudomása van arról, hogy a körözött személy külföldön tartózkodik. A rendőrség pedig elutasította a megkersését, mert nem közérdekű az információ.

Kovács Bélát jogerősen 5 év fegyházra ítélték az Európai Unió és intézményei elleni kémkedés miatt, de nem vonult be letölteni a büntetését. Legutóbb Moszkvából adott nyilatkozatot, ahol már ugyanazon az egyetemen tanít kémkedést nemzetközi kapcsolatokat ahol őt is kiképezték maga is tanult. De a magyar rendőrségnek nem küldött külön értesítést, hogy Moszkvában él és virul, így a magyar rendőrség nem tud semmit arról, hogy külföldön tartózkodik, és a rendőrök nem olvasnak újságot. Ezért nem adtak ki nemzetközi körözést ellene.

Annak ellenére sem, hogy a nemzetközi körözésnek semmi eredménye nem lenne, mert Moszkva nem adja ki a jó kémeit (a rosszakat legfeljebb megmérgezi). Azon senki ne csodálkozzon, hogy a magyar bíróság nem rendelte el a letartóztatását a szökés veszélye miatt, mert mielőtt másodfokon elítélték, állami szinten megegyeztek az oroszokkal, hogy az ítélet elől Moszkvába “menekülhet”, hacsak nem őt is a magyar külügy lopta ki Moszkvába...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.