2023. február 25., szombat

ORBÁN VIKTOR FIZETÉSE 5,7 MILLIÓRA EMELKEDIK, AUTÓMOSÓT VESZ A KÖZMÉDIA

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2023.02.24.


24.hu: 5,7 millió forint fölé nő Orbán Viktor fizetése


A jövő hónaptól 17,5 százalékos automatikus fizetésemelést kapnak a parlamenti képviselők és rajtuk keresztül egy sor állami vezető. Márciustól egyetlen képviselő sem kereshet 1,5 millió forintnál kevesebbet. A képviselőknek ráadásul nemcsak a fizetésük, hanem az egyéb juttatásaik is emelkednek. Így albérlet-támogatásra már havi 542 ezer forintot, irodabérlésre pedig közel 1,1 millió forintot igényelhetnek az Országgyűlés Irodájától. Orbán Viktor fizetése 3 millió 555 ezer forintról 4 millió 178 ezer forintra emelkedik (egy éve még csak 1,5 millió forint volt a kormányfői fizetés), és mivel neki jár a képviselői alapfizetés is, így összesen bruttó 5 millió 725 ezer forintot kap majd havonta.

Magyar Hang: Volt NER-es sajtómunkások adnak több milliós tanácsokat a Fidesznek

Aranyat érő tanácsokat ad a Fidesz-frakciónak egy kevéssé ismert kommunikációs cég, az Egerben bejegyzett Volumen Communications Kft. – legalábbis az alapján, hogy az Országgyűlés Hivatalával szerződve, közel 20 millió forintért dolgoznak a kormánypártnak. A parlament üvegzseb oldalán vette észre a lap a négy hónapra szóló, a közbeszerzési szerződés hatálya alóli kivételnek számító szerződést, mely az egri cég első és talán nem utolsó fideszes megbízása volt.

RTL: Az állami média saját autómosót kap

Saját autómosója lesz az állami médiának óbudai telephelyén, derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumokból. Az autómosó szerkezetét a GIA-Hungária Kft.-től szerzik be nettó 34 millió 990 ezer forintért, ebben az üzembe helyezés, a karbantartás és plusz egy év jótállás is benne van. Az önkiszolgáló rendszerű, gépi kefés autómosó a gyártóbázison üzemeltetett szolgálati járműveket fogja tisztítani, napi 8 órában legalább 15-20 darabot – legalábbis a dokumentációban olyan eszközt kértek, ami elbánik ennyi autóval.

K-Monitor: Mióta pereltünk a kormánygépes adatokért, Orbán rendszeresen fizet a családtagjai utazásáért

Valami megváltozott azóta, miután Orbán Viktort lefotózták egy római étteremben feleségével és fiával, majd egymásnak ellentmondó nyilatkozatok után kiderült, hogy hivatalos delegáció keretében, kormánygéppel, de horvátországi nyaralásáról közvetlenül utazott a miniszterelnök egy katolikus konferenciára. Orbán Viktor azóta több mint 2 millió forintot fizetett be a Külügynek, állítja a Külügy. A befizetéseket igazoló okiratokat ugyanakkor nem adták ki a K-Monitor adatigénylésére sem.

Hvg.hu: Magyarország kapott még 700 millió euró zárolt pénzt az EU-tól

A tagállamok tanácsa ma elfogadta azt a jogszabályt, amely újabb forrásokkal egészíti ki a helyreállítási alapokat. Ez további húszmilliárd eurós finanszírozást jelent uniós szinten, amelynek célja „az EU stratégiai autonómiájának megerősítése energiaellátásának diverzifikálásával és az orosz fosszilis tüzelőanyag-importtól való függésének megszüntetésével”. Magyarországot a teljes keret 3,51 százaléka illeti meg, ami valamivel több mint 700 millió eurót jelent, de amíg a kormány eleget nem tesz a korrupcióellenes keret megerősítésével és igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállításával kapcsolatos elvárásoknak, addig innen sem hívhat le pénzt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.