2023. február 2., csütörtök

ORBÁNNAK, A VILÁG EGYIK LEGGAZDAGABB EMBERÉNEK, PAPÍRON 14 MILLIÓ FORINTJA VAN, ROGÁN TALÁLMÁNY CÍMÉN ELSZÁMOLT MILLIÁRDJA SIMA PÉNZMOSÁS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.02.01.


Még az ellenőrizhetetlen politikusi vagyonbevallások alapján is le kellene tartóztatni a NER arisztokrácia felét, majdnem a teljes Orbán-kormányt, élén a világ egyik leggazdagabb emberével, Orbán Viktorral, aki 12 év után először mutatott fel egy 14 milliós megtakarítást a földbirtokos feleségével közösen, miután havi 5 millió forintos fizetése van. Orbán “Ne Mi Kapjuk A Legtöbbet” Viktor a pénzét és a vagyonát részben a családtagjai nevén, részben ismeretlen helyen, részben pedig Mészáros Lőrinc strómanja és más oligarchái nevén tatja.

Orbán még mindig egy csórót játszik, miközben a család hatvanpusztai birtoka befejezéshez közeledik. József nádor egykori uradalmának felújítása is tízmilliárdos összeg körül mozog, miközben a magyar turizmus nagy része, szállodákkal, kastélyokkal szintén a család birtokába van, strómanjai nevén pedig az energiaszektortól a bankszektorig mindenhol hatalmas tulajdonai és részesedései vannak. Amikor a propagandasajtóalapítványba mindenki ingyen betette azt, ami a nevén volt, akkor lehetett látni, hogy Magyarországon a NER-lovagok nevén levő dolgoknak ki a tulajdonosa.

Mivel csak egyetlen strómanja, Mészáros Lőrinc felcsúti gázszerelő, a felcsúti focipálya gondnoka, a Forbes szerint a világ egyik leggazdagabb embere (csak a nevén levő látható vagyon alapján), így Orbán – aki mindennek a valódi tulajdonosa – a világ egyik leggazdagabb embere, mert a Mészáros nevén kilopott közvagyon a teljes vagyonának csak egy része. Orbán pontosan olyan, mint Putyin, aki ugyanígy tartja mások nevén a saját “hatvanpusztai” birtokát (a bebörtönzött ellenzéki vezető, Navalnij leplezte le) és egyéb vagyonát, csak a nagyságrendek arányosan mások.

Ennek az embernek kellene a korrupció ellen harcolnia, mert miatta nem jutnak hozzá a magyarok az Európai Unió euróban számolandó tízmilliárdjaihoz, az ő összelopott gazdagsága miatt megy az ország a csőd felé. Neki kellene a vagyonbevallások alapján őrködni mások tisztakezűsége fölött, ezért nem csodálkozunk azon, hogy a Fidesz vezérkara és az Orbán-rezsim miniszterei is olyan vagyonokkal rendelkeznek, amelyek eredete ismeretlen, vagy a bevallott forrás egy nagy kamu, bullshit. Mindennek semmi következménye nincs, mert a beosztottak a főnök engedélyével lopnak.


A demokrácia hamis látszatába burkolt diktatúra mindig közröhej tárgya, amikor próbálja a demokratikus formaságokat betartani. Ezek közül egyik legröhejesebb (a legvérlázítóbb arcátlanság) a vagyonbevallásokkal való bohóckodás és színjáték. Képtelenek eltüntetni legalább a vagyonok egy töredékét, és kínkeservesen találnak valami látszatot, honnan és miből vannak pancser tízmilliók, menőbbeknél százmilliók, a legzsarolhatóbb belső körben pedig tízmilliárdok, százmilliárdok, miközben a vagyon nagyobb része még így is rejtve marad.

Rogán Antal, aki a NER korrupciós indexének is egy olyan jelképe, aki még csak nem is tagja az Orbán-családnak, azt a bravúrt is képes bemutatni, hogy nemcsak a feltüntetett bevételeinek, de a hirtelen eltűnő százmillióknak sincs nyoma. Rogán nyomtalanul költött el 371 millió forintot, aminek leghihetőbb története az lenne, hogy elveszítette és nem vette észre, mert ennyi pénz fel sem tűnik neki. Ahol ilyen vagyonbevallások és politikusi vagyonelszámolások vannak, ott a legfőbb ügyész őrizetbe vételével kellene kezdeni az elszámoltatást.

A keresztényfasiszta rendszer logikájából következik, hogy aki a legtöbbet lopta, az lesz Orbán legbizalmasabb és legnagyobb hatalommal rendelkező embere, mert ő a legzsarolhatóbb. De Rogán még azzal is elbüszkélkedhet, hogy a lopott és korrupciós úton szerzett vagyona bevallott részének is egy olyan kamu találmányt jelölt meg forrásként, ami a NER állatorvosa lova, uniós pénzekkel, egy baráti kör nevén levő zavaros céghálózattal, ami gyakorlatilag a semmiért fizetett Rogánnak néhány év alatt egy milliárdot, ami ránézésre is szimpla pénzmosás. De valamivel e kell számolni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.