2023. február 13., hétfő

REZSISZISZI PIROSPONTJA

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.02.13.


Németh Szilárdról is rég hallottunk – hála a jó istennek – ezekben a vészterhes időkben. De tudjuk, eljön az a pont, amikor meg kell szólalni, mert a közlés kényszerei máskülönben hanyattlökik az embert. Vasárnap érkezett el az idő hősünk számára, és mindjárt két kis szösszenettel örvendeztette meg azokat, akik kezdték úgy érezni, hogy élni nélküle már képtelenek. Ilyképp fel is lélegezhettek, hogy semmi nem változik, mert mindig minden ugyanaz. Az első közlésről igazán nem ejtenénk szót, mert volt gyerekszobánk, csak annyit, hogy tegnap elkezdődött a házasság hete (vagy mi, remélem ez a neve), ezért megcsodálhattuk a rezsibiztos (most épp újra) esküvői fotóját.

Minden értékelés helyett csak annyit, ez sem volt egészen véletlen, hiszen midőn láthattuk a slank és hajkoronás Némethet mint friss házast, nem sokkal előtte a kijelölt köztársasági elnök, a Novák nevű is közzétette ugyanez alkalomból a saját menyasszonyi képét. Emlékezhetünk, nem is olyan rég, amikor a kedves vezető felszenteltette a karmelitás irodáját, s ezt azonmód világgá is kürtölte, Németh volt az, aki rá fél órára előállt egy hasonló sztorival. Hogy honnan ugrasztotta a papokat a vezérnek nyalakodós képhez, az örök titok, de a fölvétel időben elkészült, és a rezsiharcos úgy érezhette, semmiről sem maradt le, időben nyalta a fenséges segget, miközben bohócot csinált magából. Csak ezt ő nem tudja.

Ehhez képest Novák után előszedni a saját esküvői képeit nem egy nagy kunszt, csak bele kell nyúlni a poros fiókba. Mindez így egyébként jól is van, mert mit is várhatnánk mást ettől az embertől, akinek ez a horizontja. A vasárnap azonban még nem teljesedett be egészen, mert hősünk úgy gondolta, ha már lúd, legyen kövér (amíg meg nem süti), s ha már úgyis gépnél van, megosztja velünk végtelen bölcsességét, meghallgathatjuk tanácsait, esetleg megveregeti a vállunkat, simít egyet a buksi fejünkön, mint alattvalóknak. És így is lett. Megdicsért minket ugyanis, piros pontot kaptunk az ellenőrzőnkbe a tantóbácsitól, mert ügyesek voltunk, és spóroltunk a gázzal-villannyal nemzetünk javára.

Sok százalékokat takarítottunk meg, ilyképp a vállveregetés jogos, csak a megközelítésünk teljesen más. Mert és ugyanis, minden bizonnyal nem azért vállaltuk a sötét szobában való fagyoskodást, hogy a haza fényre derüljön, hanem teljesen önző és önös módon spórolásunk kizárólagos oka meg indoka egyvalami volt, de az rohadtul, hogyha nem fagynánk meg, nem bírnánk kifizetni a számlát. Mindebből látszik, hogy megpróbáltatásaink közepette nem zengtük hálatelt szívvel kínjaink okozójának nevét, akit Orbán Viktorban vélünk fölfedezni és nem a szankciókban, hanem épp az ő édes anyukáját emlegettük. Ebből fakad az, hogy Németh biztos elvtárs most azért szeret minket, mert a gazdáját utáljuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.