2023. február 17., péntek

SIMKÓ EDIT: VISSZA KELL VENNI A POLITIKUSOK HATALMÁT, MERT ELSZÁLLTAK TŐLE

KLIKKTV / TÍZ 
Műsorvezető: BOLGÁR GYÖRGY 
2023.02.17.


A jelenlegi oktatási rendszer rengeteg hazugságra és tisztességtelenségre kényszeríti a pedagógusokat – hangzott el a Klikk Tv Tíz című műsorában. Ezt megelégelve mondott fel a napokban Simkó Edit tanárnő, aki Bolgár Györgynek arról is beszélt, hogy Magyarországon hatalmas szakadék van a morál és a jog között, ami nagyon aggasztó, mert mindig bajt okoz. Ha ezen nem változtatunk, szerinte megnyomorítjuk a következő nemzedéket. Viszont abban reménykedik, hogy az emberek rájönnek arra, hogy a politikus szakma túldimenzionálta magát, de végül nem pártkatonaként fognak gondolkodni.


Mikor az ember hivatást választ, akkor van róla egy ideálja, és nagyon fontos, hogy néha megálljunk és ránézzünk, hogy most hol tartunk. Én az ideámtól messze elkeveredtem, mert számomra egy pedagógus az egy szabad, autonóm lény, aki a legnagyobb szabadságban, a tudománya iránt elköteleződve próbálja átadni a tudás szeretetét. Nem feltétlenül csak a saját tudományáét, hanem a kíváncsiságot a világra, hogy az fontos. Ami most történik, az ezt megakadályozza, illetve rengeteg hazugságra és tisztességtelenségre kényszeríti a pedagógusokat, ami megint csak nem elfogadható – magyarázta Simkó Edit.

„Nekem ebből elég volt, de ugyanúgy harcolok az oktatásért” – mondta. Úgy gondolja, sok kollégája megbántódik, de szerinte, aki 2023-ban azt mondja, hogy pedagógus, az azt is állítja ezzel, hogy vele annyiszor lehet fölmosni a padlót, ahányszor akarják, és nem csak azért, mert koszos a padló, hanem hobbiból is, egyszerűen csak erőfitogtatásból. „Ez az egész rendszer, ami kialakult az oktatásban, egy abuzív rendszer. És mint pszichológus pontosan tudom azt is, hogy egy abúzusból csak úgy lehet kiszállni, ha az áldozat is segít, erőt ad, mert ha nem teszi meg, akkor ez folytatódik a végtelenségig”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.