2023. február 17., péntek

ROGÁN BIZALMASAI A VODAFONE VEZETÉSÉBEN, VÁRKONYI ANDREA AZ AUTÓPÁLYAKONCESSZIÓNÁL

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2023.02.17.


24.hu: Vodafone-vásárlás: Rogán Antal bizalmasai foglalták el a kulcsposztokat


Nemrég zárult le a Vodafone Magyarország felvásárlása, amelynek eredményeként a magyar állam 49 százalékos részesedést szerzett a távközlési vállalatban, a többségi, 51 százalékos tulajdonos pedig közvetetten a 4iG Nyrt. lett. A közelmúltban átalakították a társaság vezetését, amelybe Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bizalmasai kerültek be – derült ki a cégadatokból. A Vodafone új vezetésében helyet kapott Nagy Ádám, Rogán kabinetfőnöke. Ugyancsak bekerült a Vodafone igazgatóságába Guller Zoltán, aki a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke is.

Media1: Várkonyi Andrea cége is megbízást kapott az autópályák kezelését 35 évre átvevő Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztőtől

A lap megtudta, hogy Mészáros Lőrinc feleségének, Várkonyi Andreának a néhány éve létrehozott cége, a Whitedog Media Kft. is bekerült az 1237 kilométernyi magyar gyorsforgalmi út üzemeltetési és fenntartási, valamint fejlesztési feladatait tavaly szeptembertől 35 évre koncessziós szerződéssel átvevő MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. fontos alvállalkozói közé. A nagy összegű koncesssziós szerződés 35 évre szól Mészáros Lőrinc és Szíjj László kormányközeli üzletemberek gazdasági köreinek.

444: Tiborcz István növeli a tulajdonrészét a Waberer’sben

A miniszterelnök vejének cége, a BDPST Csoport tavaly júliusban szállt be a magyar tulajdonú logisztikai vállalatba, novemberben már 28,87 százalékos részesedése volt, ezt pedig most a csoport 95 százalékos tulajdonában álló Merkport Zrt. közel ötven – pontosabban 49,64 százalékra – növelné, írja az MTI.

Hvg.hu: Megkérdeztük, mikor akarják leváltatni Schadl Györgyöt, bullshit választ küldött a hatóság

Gond lehet a Schadl György letartóztatása óta kinevezett új végrehajtók felhatalmazásával, ugyanis a bírósági végrehajtásról szóló törvény egyértelműen kimondja, hogy a kinevezési folyamat részeként esküt kell tenniük a Kar elnöke előtt. A Kar elnöke pedig még mindig nem más, mint Schadl György, aki több mint egy éve előzetesben ül a Schadl-Völner ügy fővádlottjaként, így a törvény követelményeinek az új végrehajtók csak egy csoportos börtönlátogatás keretében tudnának megfelelni. 8 kérdést küldött a lap munkatársa a végrehajtókat felügyelő hatóságnak arról, meddig maradhat Schadl az elnök, és hogyan tudtak kinevezni új végrehajtókat, míg ő börtönben ül, de csak köntörfalaztak.

Telex: 30 milliárd forint, egy rejtegetett kötvény és 8 év az életemből

A magyar kormány 2012 szeptemberében részletes tervet dolgozott ki arra, hogyan stabilizálja az Orbán Viktor szívének – akkor még – kedves FHB Bank tőkehelyzetét egy 30 milliárd forintos kötvény lejegyzésével. A határozat 2012-ben született és 10 évre titkosították, de úgy, hogy még azt sem voltak hajlandók megmondani, ki titkosította, és miért. Ez a titkosítás azonban 2022 szeptemberében lejárt, és egy adatigénylést követően a lap munkatársa nemrég végre megnézhette a dokumentumot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.