2023. március 17., péntek

A CLUB ALIGA BERUHÁZÓJA: „A BÍRÓSÁGI ÍTÉLETEK SEM ÁLLÍTJÁK MEG A FEJLESZTÉST”

MAGYAR NARANCS
Szerző: FÓNAI IMRE
2023.03.17.



Sátras, vacsorával záruló lakossági tájékoztatót tartott csütörtökön kora este a Club Aligában a beruházó Bayer Property Zrt.

Kedden került nyilvánosságra az a meghívó, melyben a Club Aligát fejlesztő társaság csütörtökre, azaz hétköznap délután 5 órára „zárt körű, nem sajtónyilvános” tájékoztatóra (tehát nem lakossági fórumra) invitálta a helyieket és az üdülőtulajdonosokat, azzal, hogy kizárólag lakcímkártya, személyi igazolvány, illetve helyi ingatlantulajdont bizonyító okirat felmutatásával léphetnek be a rendezvény helyszínére – mint kiderült, a Club Aliga területén felállított rendezvénysátorba. Sőt, a meghívó szerint a tájékoztató után vacsorával is megvendégelte a résztvevőket a Bayer Property Zrt.

Ne legyenek bekiabálások

Ahogyan lapunk megírta, az elmúlt napokban két bírósági ítélet is „kellemetlenkedett” a beruházónak: a Pécsi Törvényszék előbb a magaspartra tervezett társasháztömbre, majd a kikötőépületre kiadott építési engedélyt semmisítette meg, felróva az engedélyt kiadó somogyi kormányhivatalnak egyebek között azt, hogy tévesen alkalmazta a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásra vonatkozó szabályokat, osztva ezzel a pert indító Aligai Fürdőegyesület (AFE) álláspontját. A bíróság a kormányhivatalt új eljárásra utasította, leszögezve, hogy ez esetben már nem veheti figyelembe a kiemelt beruházás minősítést. A Club Aliga-fejlesztést ezzel a bíróság egyelőre megállította, hiszen jelen pillanatban nincs olyan jelentősebb építkezés, amire érvényes engedélye volna a Bayer Property Zrt.-nek. Ugyancsak megírta a Narancs.hu, hogy eredetileg egy 122 szobás szállodakomplexum is szerepelt a tervekben, de az erre megítélt 7,3 milliárd forintos támogatást a kormány visszavonta. Mostanra ugyanakkor a zrt. értékesítette az Aliga II-es részen kialakított 13 vízpartig érő telket, megszüntetve ezzel az eddigi közcélú parti sétányt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.