2023. március 7., kedd

“A MAGYAR KORMÁNY ELVÁRJA A TISZTELETET, AKÁR EGY GENGSZTER, AHELYETT, HOGY KIÉRDEMELNÉ AZT” – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2023.03.07.


Ma találkozik a fideszes delegáció a svédekkel


A címben szereplő mondat a svéd Aftonbladet keddi vezércikkében olvasható. Ez az egyik legnagyobb napilap az északi országokban.



Az Európai Unióban nem a kormányok ellenőrzik a médiát, hanem fordítva

“Igen, Magyarország megszavazta a 10. szankciós csomagot, mint ahogy az előző kilencet is. Amit problémásnak tartunk, az az, hogy a magyar kormány utólag mindig elhatárolódik ezektől a döntésektől és intézkedésektől.”

Megtekintette a miniszterelnök az Összhaderőnemi Műveleti Vezetési Irányító Központot

Jó kis név… És azt bírta mondani, hogy: “Mi, magyarok a béke mellett vagyunk, de szárazon kell tartani a puskaport“. Őszintén kíváncsiak vagyunk arra, hogy a mini.elnök véleménye szerint annak, akit megtámadnak, mi az isten a feladata.

Orbán emberei mellébeszélnek a főnök esetleges kijevi látogatásáról

“A magyar sajtó szinte már úgy tálalta Szijjártó Péter hétvégi kijelentését a miniszterelnök esetleges kijevi látogatásáról, mintha már ténylegesen a küszöbön állna a vizit. Pedig nem történt más, mint, hogy hangyányit módosult a kommunikációs nyelvezet.”

Rákosi beszédeihez hasonlították Szijjártó Péter felszólalását a Parlamentben

A külügyminiszter arról beszélt, hogy Európa háborús pszichózisban van, továbbá arra kérte a képviselőket, hogy váljanak „a globális békepárti többség részévé” és fogadják el azt a békepárti határozatot, amelyet a kormánypárti frakciók nyújtottak be az Országgyűlésnek.

Szijjártó Péter: Béke

“Logikusan az ember azt gondolná, hogyha valamit kipróbáltak kilencszer és kilencszer vallottak kudarcot, akkor tizedszer nem futunk neki, de a brüsszeli logika mást diktál, kilenc sikertelen kísérlet után újabb szankciós csomag elfogadására került sor – mondta, nem téve hozzá, hogy az Orbán-kormány ismét megszavazta azt.”

Váratlanul bécsi lett az orosz cég, amelynek csaknem hétmilliárd forint támogatást ad a magyar kormány

Nem tudni, hogy az új céget tulajdonló Margarita Szagalnak, illetve a régi, orosz cég elnökének, Alekszej Szagalnak csak véletlenül ugyanaz-e a családneve. Mindenestre Jelena Szagal, Alekszej felesége Putyin pártjának és az orosz törvényhozásnak a tagjaként egyike volt azoknak, akik az orosz politikusok és milliárdosok közül 2013 után magyar állampolgársághoz jutottak letelepedési kötvénnyel.

Másodjára is leszavazta a Fidesz, hogy a parlament vizsgálja Varga Judit szerepét a Schadl-Völner-ügyben

“Kikre gondolt Völner Pál, amikor azt mondta az egyik kiszivárgott hangfelvételen, hogy a vallomásától „meginoghat” pár ember széke? Mit jelent, ami Varga Juditról, illetve a 60-70 országgyűlési képviselőről elhangzik a lehallgatott telefonbeszélgetésekben?”

Soha nem tudjuk meg. Hacsak…

Schadl György sofőrje is árverésen szerzett meg egy házat

A 40,5 milliós ingatlanért csak 24,5 milliót kellett fizetnie.

Völner Pál utódja sem akárkinek a lakásában alszik

Erős Gábor választása éppen a volt kollégája, Sasvári Viktor cégének lakására esett, amikor budapesti ingatlant keresett magának. 345 440 forintot fizet – az 51 négyzetméteres kecóért. Amúgy nem kéne nekik lakástámogatást adni: vegyen az állam egy munkásszállót vagy panziót, és ott aludjanak. Egyből ki is derülne hányan és hány éjszakát töltenek Budapesten.

Februártól fejenként napi 1500 forintot költhetnek a gyermekotthonok étkezésre

Több forrás szerint nem az alacsony étkezési keret a legnagyobb probléma ezekben az intézményekben. Pedig nekünk annak tűnt 

Egyetlen gyermekorvosi ügyeleti pont lesz egész Borsodban

Plusz (mínusz): az előzetes tervek szerint Borsod-Abaúj-Zemplénben 14 településen (közöttük városokban is) megszűnne az eddigi háziorvosi ügyelet.

Eddig 12 ezer MOK-tag jelezte a maradását

A MOK tagsága körülbelül 42 ezer aktív orvosból és nagyjából 8 ezer nem aktívból áll.

Menesztették a Magyarságkutató Intézet főigazgatóját

Állítólag a hatalmi harcok már tavaly novemberben megkezdődtek, amikor Kásler tiszteletbeli elnökként visszatért az általa alapított szervezethez.

Távozik a Budapest Airport vezérigazgatója

Augusztustól a Calgary Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Calgary Airport Authority elnök-vezérigazgatói posztját tölti be Kanadában. Megértjük.

Indiai nőket toboroznak Magyarországra kamionsofőrnek

1800 eurónak, azaz mintegy 680 ezer forintnak megfelelő bért kaphatnak, akiket felvesznek a munkára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.