2023. március 27., hétfő

BALATONI NYARALÁS 2023: MÉG HÚZÓSABBNAK ÍGÉRKEZIK A LÁNGOS ÁRA AZ IDEI SZEZONBAN

G7.HU
Szerző: FABÓK BÁLINT
2023.03.27.


A badacsonyi hajóállomás környékén működő Badacsony Bisztró két hete nyitott meg a téli szünet után. Frissített étlapja online is elérhető, amely alapján tavaly nyár óta lángosai jellemzően 25-45 százalék körül drágultak:

- a sima 650 forint helyett 950 lett (+46 százalék)

- a sajtos 990 forint helyett 1350 (+36 százalék)

- a sajtos-tejfölös 1250 forint helyett 1550 (+24 százalék)

A badacsonyi vendéglátóhely kifejezetten olcsónak számít a Balatonnál: egy tavalyi körkép alapján 30-ból csak kettő helyen volt a sima lángos 800 forintnál olcsóbb.

Bár a Badacsony Bisztró tulajdonosa bízik abban, hogy idén nem fog már emelni, elképzelhetőnek tartja, hogy további 10 százalékkal drágulnak a nyári szezonig. “Ha tudok, megmaradok ezeknél az áraknál, de ez nem rajtam múlik” – mondta.

Ez a bizonytalanság általános az általam megkérdezett öt balatoni lángososnál. A Badacsony Bisztróval ellentétben a balatoni büfék többsége még nem nyitott ki, és a gyorsan változó környezetben nem is tudják pontosan megmondani, hogy milyen árakkal terveznek.

Az alapanyagok áremelkedése mellett ugyanis az árak függenek:

 az energiaárak és a bérleti díjak változásától

- a kisebb büféknél a hatósági árak esetleges kivezetésétől (a nagyobb egységeket ez nem érinti, mert a nagykereskedelmi árakra nem vonatkozik az árstop)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.