2023. március 30., csütörtök

BARDÓCZI SÁNDOR FŐTÁJÉPÍTÉSZ: AZ EGYCENTIS GYEP A VÁROSBAN NEM MÁS, MINT FENNTARTHATATLAN ÖKOLÓGIAI SIVATAG

QUBIT / PODCAST
Szerző: QUBIT
2023.03.29.


Újrainduló urbanisztikai sorozatunk friss adásában sorra vettük Budapest legfontosabb zöld vonatkozású ügyeit, beszéltünk többek között az új parkokról és telepítésekről, az utóbbi időszak néhány fontos konfliktusáról, mint a méhlegelők és a kaszálás ügye, és olyan, hosszú ideje meghatározó témákról, mint a Városliget és a Római-part.

Hogy állnak Budapest zöld ügyei? Mit tanulhatunk ezekből a konfliktusokból? Hogyan fordítható át pozitív kommunikációra a hazugságokra épülő intenzív kormányzati propaganda? Miként működik a városok közötti politikafüggetlen tudásátadás? Hogyan haszálhatók a hagyományos csatornák és a közösségi média felületei az edukációban? Milyen a szemléletformálás a gyakorlatban, hogyan lesz éjjeli vandalizmusból katarzis? Lehet-e sokkal élhetőbb hely a főváros, és mi kell ahhoz, hogy évtizedes beidegződéseket megváltoztassunk?

Városi, építészeti, közlekedési témákkal foglalkozó podcastsorozatunk újabb epizódjában Bardóczi Sándorral, Budapest főtájépítészével beszélget Édes Balázs urbanista, közlekedésgazdász.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.