2023. március 23., csütörtök

HAZUDOTT AZ MLSZ, AZ UEFA NEM ENGEDI IRREDENTA ÉS NYILAS ZÁSZLÓVAL A “SZURKOLÁST”, ORBÁN MÉGIS EZT SZERVEZI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.03.23.


Orbán Viktor futballszövetsége, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a NER szokásához híven nem veszi tudomásul az UEFA tiltását, hanem saját értelmezése szerint továbbra is arra biztatja a magyar válogatott szurkolóit, hogy az irredenta, revizoionista és nacionalista, “Nagy-Magyarországot” ábrázoló molinókat és az árpádsávos nyilas zászlókat használhatják a nemzetközi mérkőzéseken, mert az MLSZ engedélyezni fogja “a történelmi Magyarország tiszteletét és a határon túli szurkolókkal való összetartozást szimbolizáló drapéria stadionba történő bevitelét”.

A “Nagy-Magyarország” zászlók, sálak és drapériák eddig sem a “történelmi Magyarország tiszteletét” és a “a határon túli szurkolókkal való összetartozást”, hanem a futballstadionok szélsőjobboldali, rasszista és antiszemita “szurkolóinak” ideológiája szerint az irredentizmust, a revizionizmust, a Trianon előtti Magyarország határainak visszaállítását jelentették. Azt, hogy nem fogadják el a jelenlegi határokat, a Trianon előtti határokat tekintik Magyarország határának, ezért a szomszéd országokhoz tartozó területek egy részét Magyarország részének tekintik.

Ezzel az ideológiával tökéletesen egyező módon viseli Orbán is a “Nagy-Magyarország” sálat, a NER korifeusai a “Nagy-Magyarország” matricákat. Orbán a futballstadionokon, a magyar válogatott meccseken kereszül csempészi vissza a magyar nyilvánosságba és a köztudatba a trianoni határok elutasítását és a “Nagy-Magyarország” visszaállításának követelését. Ezzel összhangban lengetik az árpádsávos nyilas zászlót is, amelynek üzenete az, hogy Trianon a zsidók bosszúja volt a “zsidóbolsevik” Tanácsköztársaságot leverő fehérterror miatt.

Az árpádsávos nyilas zászló a “Nagy-Magyarország” térképekkel együtt azt jelenti, hogy a nyilasok jogosan és helyesen lőtték a Dunába a zsidókat Trianon miatt, mert az a zsidók bosszúja volt. A “Nagy-Magyarország” térképek és az árpádsávos nyilas zászló együtt a magyar neonáci szélsőjobboldal jelképei, amelyek antiszemita uszítást, irredentizmust, területi követelést, rasszizmust és idegengyűlöletet fejeznek ki. Orbán antiszemita és náci ideológiára épülő, illiberális fasiszta trendszere a futball szeretetén keresztül éleszti fel a nyilas eszméket és tradíciókat Magyarországon.

Ehhez tegyük hozzá, hogy a “Nagy-Magyarország” ideológiája és álma, a “Nem, nem soha” jelszava állt a náci Németországgal való szövetség, az antiszemita Horthy-rendszer, a numerus clausus és a holokauszt mögött. Ma ezen kívül kifejezi a magyar szupremácia, a magyar felsőbbség, felsőbbrendűség eszméjét, ami jól illeszkedik a magyar válogatott mezén látható koronához, a szélsőjobbos értelmezésnek megfelelően, amely szerint a magyar “Szent Korona” uralma és fennhatósága alá tartoznak az egykori kisebbségek, a környező népek. Miközben Magyarország nem is királyság.

Az sem véletlen, hogy az MLSZ a közelgő válogatott meccsek előtt jelentette be, hogy engedélyezi a “Nagy-Magyarország” térképes molinókat és az árpádsávos nyilas zászlókat. Kifejezetten azzal a céllal, hogy feluszítsa a Fidesz szélsőjobboldali futballhuligánjait, hogy ezekkel a jelképekkel jelenjenek meg a meccseken, hogy minden válogatott meccs egy náci, nyilas, nacionalista és irredenta tüntetés legyen. Amikor a szomszédban Orbán orosz elvtársai éppen a történelmi Oroszország határainak helyreállítása miatt háborúznak és gyilkolnak, Orbán provokációja veszélyes üzenet.

Nemcsak a Felvidék, a Vajdaság és Erdély tartozik a “Nagy-Magyarország” térképeken Magyarország területéhez, hanem az Ukrajnához tartozó Kárpátalja is, ami a magyar “haderőfejlesztéssel” párhuzamosan előre vetíti a Kárpátaljára való bevonulás lehetőségét, Horthy erdélyi bevonulásának mintájára. Ennek volt köszönhető az erélyi magyar zsidók deportálása és elgázosítása, s azt se felejtsük el, hogy mindennek egymillió magyar esett áldozatul, az ugyancsak békepárti Horthynak köszönhetően, akit háborús bűnösként fel kellett volna akasztani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.