2023. március 24., péntek

„NEM VAGYUNK EGRI VÁRVÉDŐK. SAJNÁLOM. ÉN BESOKALLTAM” – ELKEZDTE A KORMÁNY BÜNTETNI AZ ALÁ NEM ÍRÓ HÁZIORVOSOKAT

SZABAD EURÓPA
Szerző: KERÉNYI GYÖRGY
2023.03.24.


Nem rántja el a volánt a kormány: a szabolcsi kormányhivatal elkezdett büntető- (egyelőre hivatalosan figyelmeztető) határozatokat küldeni olyan háziorvosoknak, akik nem írták még alá új ügyeleti szerződésüket a mentőszolgálattal. A keménykedés hatására néhány orvos már feladta a tiltakozást.

Miután hatósági eljárásokat indított, máris jogszabálysértés miatti figyelmeztetésekről szóló határozatokat kezdett küldeni a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal azoknak a megyei háziorvosoknak és házi gyermekorvosoknak, akik eddig nem írták alá új ügyeleti szerződésüket az Országos Mentőszolgálattal. Az OMSZ január 1-jétől vette át az önkormányzatoktól a háziorvosi/gyermekorvosi ügyelet működtetését. Az orvosoknak havi két ügyelet ellátásáról kell(ene) szerződniük velük.

A lapunk birtokában is meglévő két határozat „felhívja kötelezettség teljesítésére a szolgáltatót”, vagyis arra, hogy az orvos március 31-ig küldje el az adatait az OMSZ-nek. A levélben szerződés aláírásáról nincs szó. Az aláíró hivatalvezető tájékoztatja az orvost (illetve a szolgáltatóként szerződő bt.-t), hogy ha adatait nem küldi el, harmincezertől ötmillió forintig terjedő bírságot szabhatnak ki rá, sőt a működési engedélyét is bevonhatják...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.