2023. március 17., péntek

TIBORCZ ISTVÁNRA HIVATKOZVA ÍGÉRTEK SEGÍTSÉGET PIERO PININEK, A HÚSKIRÁLYNAK

24.HU
Szerző: RAJNAI ATTILA
2023.03.17.


A miniszterelnök vejére, Tiborcz Istvánra hivatkozva ígértek segítséget az olasz vágóhídkirálynak. A büntetőügy elsimítására ígéretet tevő vállalkozó végül csak tanú lett az ügyben, az ügyvéd és Piero Pini viszont gyanúsított, befolyással üzérkedés miatt. Tiborcz István lapunknak azt válaszolta: visszaéltek a nevével.


Jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanújával 2019-ben kilenc hónapot volt előzetes letartóztatásban az olasz Piero Pini, Európa legnagyobb vágóhidas dinasztiájának a feje. A család nemcsak hazájában, hanem Spanyolországban és Kiskunfélegyházán is üzemeltet vágóhidat, az utóbbit három évtizede, fő piacuk a Távol-Kelet. A férfi letartóztatásának a meghosszabbítását már nem indítványozta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség, ugyanis Pini addigra mintegy kétmilliárd forintot befizetett a költségvetés kárának enyhítésére.

Szabadulásába belebukott az akkori megyei főügyész, Nánási László, valamint a helyettese. Nánási kilenc hónap múlva önkezével vetett véget életének. Helyére Polt Péter a Pest Vármegyei Főügyészség osztályvezetőjét, Gyugyi Csillát nevezte ki, aki a 2010-es évek elején, a válását követően költözött el Kecskemétről, ahol az ügyészségen dolgozott. Néhány évre rá ügyvéd férje megváltotta tőle korábbi közös házukat, ahol azóta új feleségével él, és nagyrészt ott fogadja az ügyfeleit.

Pini a szabadulását követően egy ügyvédcsapatot kért fel a védelmére, elsősorban a fia mielőbbi szabadlábra helyezését szerette volna elérni. A védők egyike a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vezetőjének exférje volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.