2023. április 14., péntek

"A PAP ILYET BIZTOS NEM CSINÁLT A LÁNY BIZTOS CSAK KITALÁLJA"

444.HU
Szerző: URFI PÉTER
2023.04.14.


Katolikus papok ellen ritkán indul rendőrségi nyomozás, Sz. atyát viszont három gyerekmolesztálási ügyben is feljelentették bő egy éven belül. Az érsek hitt a papjának és nem függesztette fel, a bíróság viszont elrendelte a bűnügyi felügyeletet.


- Sz. atya egy gyermekvédelmi intézmény vezetője volt, amikor a Gyermekvédelmi Szakszolgálat feljelentette egy kamasz lány molesztálása miatt.

- Az eljárást lezárták, Sz. atyát áthelyezték a megye másik végébe, de nem sokkal később már az új szolgálati helyén is feljelentette egy 9 éves kislány anyja. A rendőrségi nyomozás még tart.

- Sz. atya felettese, Kocsis Fülöp érsek szerint is „izgalmas a dolog, hogy két éven belül most két ilyen eset van”, de interjúnkban kijelentette: szerinte „koholt vádról” van szó.
A bíróság végül megtette, amit az egyház nem: bűnügyi felügyelet alá vonta a papot, ezzel eltávolította a gyerekek közeléből.

- Aztán egy harmadik kislány is jelentkezett a rendőrségen, a nyomozás pedig folytatódik szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt...


Lásd még:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.