2023. április 4., kedd

EGÉSZ AMERIKA A TRUMP ELLENI VÁDEMELÉSRE FIGYEL, AMI CSAK AZ ELSŐ CSAPÁS A VOLT ELNÖKNEK

TELEX
Szerző: TÓTH GERGELY
2023.04.04.


Múlt csütörtökön vádat emeltek Donald Trump ellen, az ügy precedens nélküli, ő az első exelnök, akivel ez megtörtént az amerikai történelem során (de eljárás már indult a polgárháború legendás északi tábornoka, Ulysses S. Grant ellen is, akit mandátumának lejárta után New Yorkban lovaskocsival való gyorshajtás miatt büntettek meg). A Fehér Házból a 2020-as választás után nagy nehezen távozó politikus ellen New York állam Manhattan kerületének ügyésze, Alvin Bragg vizsgálódott, amiből egy vádesküdtszék jóváhagyását követően lett hivatalos büntetőeljárás.

A vádiratot kedden fogják felolvasni az ehhez Floridából New Yorkba hétfőn visszaérkezett Trump jelenlétében. A városban óriási biztonsági készültség van a bíróság épülete és a Trump Tower környékén is, emellett tüntetésekre is számítani lehet.

Ember, most jöttem ki a pornóstól!

A pontos vádakat is csak akkor fogjuk megismerni, bár a CNN úgy tudja, a vádirat nem kevesebb mint 30 ízben elkövetett üzleti csalásért tartja felelősnek Trumpot. A vádak magját azonban biztos, hogy egy pornósztárnak közvetítő útján kifizetett hallgatási pénz alkotja...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.