2023. április 30., vasárnap

FERENC PÁPA: A JÓ PÁSZTOR NEM RABLÓ ÉS NEM TOLVAJ

NÉPSZAVA
Szerző: Á.Z.
2023.04.30.


A katolikus egyházfő mindenkit finoman, de egyértelműen figyelmeztetett vasárnap a Kossuth téri szentmisén tartott prédikációjában. Saját magát és a politikusokat is.

– A jó pásztor életét adja a juhaiért. Jézus Krisztus tehát, mint egy pásztor, aki a nyáját keresi, azért jött, hogy megkeressen minket, amikor elveszettek voltunk; eljött mint pásztor, hogy kiragadjon minket a halálból; mint egy olyan pásztor, aki ismeri és végtelen gyengédséggel szereti juhait – aki az Atya nyájába vezetett és az ő gyermekeivé tett minket – kezdte prédikációját Ferenc pápa vasárnap, a magyarországi látogatása harmadik napján bemutatott. Kossuth téri misén.

A katolikus egyházfő szerint Jézus az emberiség jó pásztoraként jött, hogy nevünkön szólítson és hazavezessen minket, és ma is „minden élethelyzetünkben, mindabban, ami a szívünket nyomja, a veszteségeinkben, a félelmeinkben, a vereség időnként ránk törő érzésében, a szomorúság börtönében, ami azzal fenyeget, hogy elveszi a szabadságunkat” ő hív minket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.