2023. április 17., hétfő

„HA EZT MEGTUDJA A BKV VEZETÉSE, AKKOR NAGY BAJBAN LESZ A CÉG”

444.HU
Szerző: ÁCS DÁNIEL
2023.04.17.



Minden a legnagyobb rendben. A BKV a tőle elvárható gondossággal, a jogszabályokat maximálisan betartva járt el
.

A BKV belső ellenőrzése erre a konklúzióra jutott, miután a főpolgármester, Karácsony Gergely kérésére még 2022-ben vizsgálatot indítottak a közlekedési vállalatba beépült bűnszervezet miatt. A revizorok mindent rendben találtak, megállapították, hogy semmilyen további intézkedésre nincs szükség.

A hvg360 számolt be először arról, hogy éveken keresztül egy kiterjedt bűnszervezet üzemeltethette a BKV irodáinak informatikai rendszerét. Egy korábbi Magyar Jeti-adásában részletesen utánajártunk, hogy kikről van szó:


2021 júniusában a NAV és a TEK kommandósai országszerte egyszerre nyolcvan helyszínen csaptak le egy szervezetre, aminek tagjai a Sys-csoporthoz tartozó cégükkel milliárdos közbeszerzést nyertek el a fővárosi közlekedési vállalatnál. Ők látták el a főváros legjelentősebb cégének rendszergazda-feladatait. Olyanok tartoztak hozzájuk, mint a nyomtatók és irodai gépek beszerzése, karbantartása, belső levelező rendszerek, szerverek üzemeltetése és így tovább. A Sys a munkát még Tarlós idejében, közvetlenül a '19-es önkormányzati választások előtt nyerte el 10 évre nagyjából bruttó 50 milliárd forintos keretösszeg fejében. Ami még rejtélyesebbé teszi a történetet, hogy azzal egy időben, hogy a banda tagjaira lecsaptak a hatóságok, a munkát átvették tőlük Pintér Sándor emberei. (A szervezet vezetése a razzia előtt fél évvel a BKV-s munkát átpakolták egy másik Sys-cégbe, aminek a neve Sys Network. Ebben már benne voltak Pintér emberei. Jelenleg ez a cég látja el a munkát a korábbiakhoz hasonló kondíciókkal.)

Tehát a BKV rendszergazdái bilincsben, a belügyminiszter bizalmasai pedig a helyükre léptek.

Ezután 2022 tavaszán Karácsony Gergely vizsgálatot kezdeményezett, aminek során arra meglepő végeredményre jutottak, hogy a közbeszerzés, az árazás és a szerződés teljesítése is tökéletesen rendben volt.

Az alábbiakban felsorolunk öt gyanús körülményt, amiket Karácsonyék nem vettek figyelembe a vizsgálat során
:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.