2023. április 10., hétfő

NEM A MAGYAR NÉPNEK SZÓLÓ ELISMERÉS A PÁPALÁTOGATÁS - SZERENCSE, HOGY MEGSZÓLAL NÉHA ERDŐ PÉTER, MERT ELFELEJTENÉNK, HOGY A PÁPA NEM AZONOS A KATOLIKUS EGYHÁZZAL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.04.09.


Erdő Péter bíboros és esztergomi érsek, a húsvét alkalmából Ferenc pápa április végi magyarországi látogatásáról ezt mondta az MTI-nek: “a program – amelyben szegényekkel, menekültekkel, hajléktalanokkal és beteg gyerekekkel való találkozás is szerepel – kifejezi, hogy a Szentatya közösséget vállal a szenvedő emberrel, a halmozottan beteg gyerekek pedig különösen közel állnak a szívéhez. A pápa látogatása emellett a figyelem és az elismerés jele is a magyar nép iránt.”

A pápalátogatás nem elismerés a magyar népnek, legfeljebb erős kritika a magyar népet elnyomó diktatúrával szemben, amely így is propagandacélokra akarja felhasználni a pápa látogatását. Ezt erősíti Erdő Péter nyilatkozata is. Ferenc pápa ugyanis csupa olyan emberrel találkozik Magyarországon, akik az Orbán-rezsim számkivetettjei, üldözöttei, elhanyagoltjai, bántalmazottjai. Ha van valami, ami tökéletes ellentéte Orbán Viktor rendszerének, az a szegények, a menekültek, a hajléktalanok és a beteg gyermekek támogatása és oltalmazása.

Magyarországon a gazdag, a befolyásos, az egészséges és az erős emberek kultusza virágzik, ezt sugallja az uralkodó elit, mely a közvagyon elsajátításával királyi színvonalon él és dőzsöl. Azt hiszik, ők az erősek és gazdagok, pedig ők a legszegényebbek. Az ilyenekről mondja a Biblia: “Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen.” A pápa nem hozzájuk jön, a sanyargatókhoz, hanem az ő áldozataikhoz. Bennük lát értéket.

A pápa ezzel példát mutat a magyar népnek, hogyan kellene viszonyulniuk a szegényekhez, a menekültekhez, a hajléktalanokhoz, a betegekhez, akik nem jutnak megfelelő kórházi ellátáshoz, a beteg gyerekekhez, akikről nem gondoskodnak kellőképpen, hanem ezek helyett az elnyomóikat imádják, őket utánozzák, az ő hazugságaikra viszket a fülük. A világtörténelem első keresztény pápája (aki liberális társadalmi értékeket vall, bizonyítva, hogy keresztény ember társadalmi-politikai értelemben csak liberális lehet) egy diktatúrába érkezik, de nem a diktátort dicsőíti és emeli fel.


Mégcsak nem is a magyar népet, amely mindezt szó nélkül tűri. A magyar nép nem tett semmi olyat, ami elismerést érdemelne, ezt legfeljebb a zsarnokaik, s azok vazallusai mondják nekik, hogy még tovább uralkodhassanak rajtuk. Közéjük tartozik az esztergomi bíboros, Erdő Péter is, aki a legfelvilágosultabb főpapnak számított a megválasztásakor a magyar katolikus egyházban, a sok középkorból itt maradt magyar püspök között. De a keresztény pápához nem méltó.

Nem véletlenül gyalázza a Nemzeti Együttműködés Rendszerének minden rendű és rangú potentátja a római pápát, mert a pápai trónon jelenleg nem egy “katolikus”, hanem egy keresztény ember ül. Vagy csak egyszerűen normális, ami a katolikus klérusban olyan ritka, mint a fehér holló, s ha közöttük valaki normális, az már kereszténynek látszik. De erős a gyanú, hogy Róma a legutóbbi pápaválasztáson mellényúlt, mert tévedésből keresztény embert választott a Vatikán élére, amely az egyház és az állam tökéletes összefonódásának példája: állam és egyház egyszerre.

Ferenc pápától távol áll az a fajta személyi kultusz, hamis tömjénezés, ájtatoskodás és pátosz, ami Erdő Péter szavaiból árad. Ferenc pápa nem isteníti magát, nem beszél úgy magáról, ahogy Lenin elvtársról beszéltek Kövér László és elvtársai, hogy Lenin elvtárs szívéhez különösen közel álltak a gyerekek, hát még a beteg gyerekek. Ferenc pápa normális, a beteg gyerekek számára nem vallást és képmutatást jelentenek, hanem létező bajt és problémát, nem a vallásos kenetesség és képmutatás hamis eszközei, hanem segítségre szoruló emberek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.