2023. május 4., csütörtök

A KÖNNYGÁZ NEM TANÍT - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HORVÁTH BENCE
2023.05.04.


Jó reggelt, itt a 444 napindító hírlevele, benne az elmúlt 24 óra legfontosabb-érdekesebb híreivel. Hasonló és kevéssé hasonló hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

Könnygázoktatás


Kemény jelenetek játszódtak le szerda este a Várban, ahol a tüntető diákok dulakodtak több alkalommal is az Orbán hivatalát körbevevő rendőrökkel, majd a rendőrök ismét könnygáz bevetésével szorították vissza a fiatalokat. Helyszíni riportunk itt olvasható a történtekről. Csütörtök reggeli hír, hogy fogva tartja a rendőrség a momentumos Tompos Mártont és több diáktüntetőt is.

Szerdán a tüntetés eredetileg a belvárosban zajlott, itt a szervezők oktatással kapcsolatos népszavazási kérdések benyújtását jelentették be, majd innen vonultak át sokan a Várba. Közben a Belügyminisztérium ismét lazított valamennyit a teljesen abszurd törvénytervezeten, már például nem akarják röghöz kötni a tanárokat.

Szerdára virradóra derült ki, hogy melyek voltak Tucker Carlsonnak azok a rasszista mondatai, melyek már a Fox vezetését is megrémítették, és a sztártévés menesztéséhez vezethettek. Az ilyesmi információk persze ritkán hozzák zavarba a magyar kormányt, így továbbra is Carlson a csütörtökön kezdődő budapesti CPAC egyik fő felszólalója, a jelenleg munkanélküli összeesküvés-terjesztőt videón kapcsolják majd Orbán beszédét követően. Szijjártó közben ezúttal a CNN-ben járt, ahol arra panaszkodott, hogy a magyar kormányt mindenki csak sértegeti :(.

Hír volt még emellett, hogy

nem árulja el a kormány, hogy visszakapja-e a Lánchíd Palotát és a 74 milliárd forintot a Nemzetközi Beruházási Banktól

beperelte az Átlátszót a lombkoronasétányos polgármester,

a köztévés szerkesztőből bikatenyésztővé lett Bende Balázs szerint a „kérdésekkel provokáló" újságíró megsértette a magyar demokráciát,

iránymutatást kér a Magyar Orvosi Kamara az egészségügyi államtitkártól,

- és nem küldte el Moszkvának a kormány az Országgyűlés békepárti határozatát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.