2023. május 8., hétfő

JELKIMARADÁS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2023.05.06.


A mesterséges intelligencia korában nem kell csodálkozni azon, ha a magyarul mit sem tudó Youtube-on éppen ott van jelkimaradás Orbán beszédében, ahol kiderül, miért támogatja az oroszokat az Ukrajna elleni népirtó háborúban. A pénteki interjúból éppen a diplomáciailag botrányos és önleleplező rész maradt ki, miszerint „Ukrajna egy része az ősi magyar föld, ami most Ukrajnához tartozik, és ott őshonos közösségként léteznek a magyarok”. Putyin ugyanezt mondja, csak ő az „ősi orosz föld” miatt indított háborút. Orbán is az „ősi magyar föld” visszaszerzésében reménykedik.

Mi úgy gondoljuk, hogy jelkimaradás Orbán fejében történt, amikor elszólta magát. Talán a fáradtság, a figyelmetlenség, az esti pálinka mennyisége miatt, nem jelzett a belső kontrollja, emiatt volt néhány másodperc jelkimaradás, emiatt őszintén beszélt néhány másodpercig. Ezt törölni kellett, mert a nép nem tudhatja meg, mit gondol valójában őfelsége. A péntek reggeli interjúnak álcázott dezinformációs támadások célja éppen az, hogy az emberek soha ne tudják meg az igazságot. Orbán azt mondja el nekik, amit gondolniuk kell a valóság helyett, leplezve az ő valódi szándékait.

Az „ember, aki még soha nem hazudott”, rendelkezik egy belső kontrollal, amely jelez neki, hogy mit mondhat el, mit nem. Ez a belső jel megakadályozza, hogy valaha is őszinte legyen és az igazat mondja. Ez az ember egy két lábon járó hazugságrobot, aki arra van programozva, hogy hazudjon éjjel és nappal, hazudjon reggel, délben és este, hazudjon minden hullámhosszon. Jelkimaradás és meghibásodás következménye lehet, ha valami őszinte szó, önleleplező kiszólás, valami igazság kicsúszik a száján. Ezt a körülötte levő pribékek azonnal észreveszik és korrigálják.

Így egészen véletlenül az a rész maradt ki a szövegből, amikor Orbán kimondta a kulcsmondatot, amelynek alapján felfejthető a háborúval kapcsolatos összes hazugsága az azonnali „békéről” és a feltétel nélküli fegyverszünetről. E mondat alapján mindent lehet tudni arról, miért szurkol az oroszoknak, miért hazudik a magyaroknak, miért terjeszti az orosz propagandát, miért ellenséges az EU szankcióival és a NATO támogatásával szemben. Azért, mert Orbán „béke” felkiáltással be akar lépni a háborúba, el akarja foglalni – először – Kárpátalját. Ezért fejleszti a hadsereget is.

Az Orbán agyában bekövetkezett jelkimaradás miatt kínos, hogy kiderült, mi van ennek az embernek a sötét fejében. Ukrajna egy részéről úgy beszélt, mint „ősi magyar földről”, ahol „őshonos” magyarok élnek. Ennek alapján Orbán joggal tart igényt az „ősi magyar földre”. Ez a jelkimaradás azt hozta mindenki tudomására, hogy Orbánnak területi követelései vannak Ukrajnával szemben, s a korábban „senki földjének” nevezett Ukrajnából, amelynek az oroszokhoz hasonlóan a létezését is kétségbe vonta, orosz támogatással elfoglalná az „ősi magyar földet”.

A magyar jobboldal, amely a magyar történelemben gyakran rárontott a nemzetére és legtöbb katasztrófájának okozója, nem fejezte be azt a politikát, amelynek köszönhetően elveszítette a területe kétharmadát, benne Kárpátalját. A magyar jobboldal mindig erővel, elnyomással, a magyar szupremácia, felsőbbrendűség jegyében, a szentkoronáról szóló ócska hazugságokkal akar nagyhatalom lenni Közép-Európában, soha nem a másokkal szembeni jogok elismerésével, tiszteletben tartásával, mások tiszteletével és felemelésével. A V4-eket is csupán csicskának próbálta felhasználni.

Rutinból és megszokásból ugyanúgy bánik saját népével, mint más népekkel, kisebbségekkel. Most is abban settenkednek, hogy becsapják a magyarokat, elveszik a pénzüket, hatalommániájukban készek háborús konfliktusba keveredni, hogy megszállóként érkezzenek Kárpátaljára. Emlékezzünk a Trianon utáni legutóbbi dicsőséges bevonulásokra és annak következményeire. Most sem lesz ez másképp. A két nagy hadvezér, Orbán és Szalay-Bobrovniczky vezetésével, olyan gyorstalpalós dzsentri tisztekkel, mint a Novák férje...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.