2023. május 8., hétfő

RENDŐRÖKET ÉS KATONÁKAT TANÍTANA LŐNI A MINISZTERELNÖK FEGYVERMÁNIÁS ÖCCSÉNEK „HARCI AKADÉMIÁJA”

ÁTLÁTSZÓ / ROKONOK
Szerzők: SARKADY NAGY MÁRTON, BODOKY BENCE
2023.05.08.



Magyar Harcászati Akadémia névre hallgat az az Orbán Áron miniszterelnöki öcs elnökölte egyesület, amelyik egy nógrádi lőtéren tanítaná lőni rendvédelmi és honvédelmi szervek hivatásos, valamint tartalékos állományát. A köpenicki harcakadémia mögött álló névsor éppen nem tűnik a siker garanciájának. Egyelőre az Orbán Áron vezette, nemzetközi babérokra törő fegyverkereskedő cég is kávét árul az eredetileg még fegyverre bejegyzett farkasos védjeggyel.


A mintegy kétszáz lelkes Nógrád megyei falu, Szécsénke határában akkor is éppen zajlott az építkezés, amikor április elején a község után röviddel lefordultunk az országútról, és bezötykölődtünk egy földúton a fák közé. Az erdők övezte területet egyelőre gumiabroncsokból, földből és farönkökből kialakított halmok borítják.

Az Átlátszó kiderítette, hogy a készülő lőtéren, ha beválik a miniszterelnök öccsének, Orbán Áronnak a számítása, magyar rendőrök és katonák tanulnak majd lőni. A Szécsénke mellett épülő lőtérről eddig is lehetett tudni, hogy több szálon is Orbán Áron nevéhez fűződik:

- Az ingatlan eleve a 46 éves férfi tulajdona.

- Az épülő lőtérkomplexumnak pedig az a Multi Shoot Zrt. fejleszt jelenleg webszájtot, aminek Orbán Áron tavaly ősz óta a vezérigazgatója...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.