2023. május 4., csütörtök

VÁRATLANUL ELKÜLDTÉK AZ MVM VEZETÉSÉNEK NAGY RÉSZÉT

TELEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2023.05.04.


A Telex úgy tudja, hogy a kirúgások folytatódnak, kérdés, hogy kik lesznek az új erők, és ennyi csere nem veszélyezteti-e a cég működését.


Egész héten zajlottak a kirúgások az MVM-nél – hallottuk több forrásból is. A társaság friss vezérigazgatója, Mátrai Károly a helyén maradt, illetve a korábbi vezérigazgató-helyettesek közül egy, Fazekas László gazdasági vezérigazgató-helyettes is folytonosságot jelent.

Ugyanakkor az összes többi vezérigazgató-helyettes megkapta kedden az „elbocsátó szép üzenetet”,

majd szerdán erről már a cég dolgozói is értesülhettek (nem hivatalos formában, de elterjedt, mi legalábbis úgy tapasztaltuk, hogy ekkor már mindenki sokat tudott).

Az MVM honlapján elérhető szervezeti ábra és vezetői portrék alapján, ami még a megelőző állapotot tükrözi, olyan neves és régi szakemberek távoznak, mint Alkér Zoltán, Fluck Benedek, Sum János, Spilkó József. Ők a szélesebb közvélemény előtt nem, de a szakmában nagyon ismert nevek voltak. Mint hallottuk, ez valójában csak a teteje és a kezdete a változásoknak, igazgatói, szakterületi vezetői és leányvállalati vezetői szintén is részben voltak, de lesznek is még változások.

De miért történhetett mindez? Mátrai Károlyt nem tudtuk elérni, de azt hallottuk róla, hogy miután megismerte, átvilágította a céget, nem volt maradéktalanul elégedett azzal, amit talált (ami jelen esetben egy nagyon finom megfogalmazása a tapasztalatainak).

A sok különböző leányvállalat, alegység, kft. sokféle irányba húzott, nem voltak nagy, közös irányok. Inkább mindenki a maga pecsenyéjét sütögette, és itt most nem valami nemtelen ügyletre vagy korrupcióra utaltak a forrásaink, hanem arra, hogy a saját egyéni érdekeik és céljaik alapján dolgoztak az egységek.

Ahogy egyik, a változásokat még a legpozitívabban kommentáló forrásunk mondta:

muszáj volt valamit csinálni.

A legizgalmasabb persze mindig az, hogy mi jön ezután. Kik lesznek az újak? Az MVM vezetését általában rendkívül gyorsan, sokszor valódi indokolás nélkül szokták elzavarni, így nem lesz könnyű az energetika legjobb szakembereit megnyerni. Hiszen ők is tarthatnak attól, hogy amennyiben aláírnak, majd eléri őket az „MVM-betegség”, vagyis egy kis idő után őket is 24 órás összepakolási idővel elküldhetik. Bizonyos leányvállalatoknál mindenesetre biztosan további változások várhatók...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.