2023. június 17., szombat

BORZASZTÓ KEMÉNY HARCOK VANNAK, AZ OROSZOK EGY EDDIG KEVÉSSÉ HASZNÁLT FEGYVERREL CSÚF MEGLEPETÉST OKOZTAK

TELEX
Szerző: KÖRÖMI CSONGOR
2023.06.16.


Hónapok óta készült Ukrajna arra az ellentámadásra, amit a múlt héten elindított, és már most látszik, hogy nem lesz egyszerű dolga a védekezésre alaposan felkészült orosz megszálló erőkkel szemben. Az elmúlt 1-2 hétben még nem sikerült áttörni érdemben az orosz védvonalakat, de Rácz András, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója szerint nagyjából két héten belül látható lesz, hogy sikeres-e az ukrán ellentámadás.

„Borzasztó kemény harcok zajlanak, ráadásul az oroszok bevetettek egy olyan fegyvert, amit eddig nem nagyon használtak az ukrajnai háborúban” – mondta az Oroszország-szakértő. A távolsági aknatelepítő rendszereket most intenzíven alkalmazzák a megszálló csapatok a Zaporizzsja megyei frontszakaszon, ezzel pedig jelentős veszteségeket okoztak a nyugati fegyverrendszerekkel felszerelkezett ukránoknak.

Most úgy tűnik, a dél-ukrajnai zaporizzsjai frontszakasz a legforróbb része a háborúnak, de az ukrán erők Bahmutnál is újra harcolnak. A határ orosz oldalán fekvő belgorodi régióból viszont nem érkeznek új hírek az ukránok oldalán álló orosz erők tevékenységéről. Ezen kívül beszéltünk Rácz Andrással arról is, milyen forrásokból érdemes tájékozódni a háború állásáról, milyen következménye lehetett a Nova Kahovka-gát felrobbantásának az ukrán erők mozgására, és mi az, ami talán csak hónapok múlva derülhet ki az ellentámadással kapcsolatban...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.