2023. július 14., péntek

ÍGY LESZ ÖNKÉNYURALMI JELKÉP A KERESZT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.07.13.


Államtitkár avat keresztet, ez tökéletes jelképe az állam és az egyház összefonódásának. Ez a vallás és a politika összefonódása is, egy vallás használja a politikát, a politika használja a vallást, ami sérti a polgárok világnézeti szabadságát. A polgárok jogait és világnézeti szabadságát tiszteletben tartó állam csak világnézetileg semleges lehet. Minden állam, amely bármely vallást, világnézetet képvisel, uralkodóvá tesz, sérti az alapvető emberi jogokat, és szükségszerűen diktatúra lesz belőle. Ahol államideológia, államvallás létezik, az soha nem szabad állam, a polgárok nem szabadok.

A magyar alaptörvény, amelynek preambuluma a kereszténységre hivatkozik, mint a magyar állam alapjára, egy fasiszta diktatúra alapjait vetette meg, és elkerülhetetlenül az is lett belőle. Orbán fasiszta diktatúrája azok közé tartozik, melyekben előbb volt meg a diktatúra célja és szándéka, s ehhez tettek egy államvallást, amivel a diktatúrát leplezik. Míg vannak más diktatúrák, amelyekben az ideológia volt meg előbb, amely minden jószándék ellenére szükségszerűen diktatúrához vezetett. Orbán fasiszta diktatúrája a kereszténységre hivatkozik, ezért keresztényfasiszta diktatúra.

Az Amerikai Népszava a fenti egyszerű logika alapján állította már 2011-ben azt, hogy Orbán Viktor rendszere az Unió első fasiszta állama. Ez egyébként éppen a kereszténységből, Jézus Krisztus szavaiból is levezethető: „Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?” Minden magból a neki megfelelő fa nő ki. Amilyen a mag, olyan a fa. S amilyen a fa, olyan a gyümölcs. Mi már a magról, amit az alaptörvényben elvetettek, felismertük a fát, még mielőtt meghozta volna a saját gyümölcseit. Azóta a gyümölcseiről is felismerhető a fa. Ezek fasiszta rendszer gyümölcsei.

Jézus mondja, hogy az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket. Minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt. Jézus ezt pedig ennek kapcsán mondja: őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, akik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok. A fa és a gyümölcs példázata a ragadozó farkasok felismerésére szolgál. Jézus beszéde szerint Orbán egy hamis próféta, ragadozó farkas.

A rossz fák jövőjéről és sorsáról Jézus azt mondja, hogy „minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik”. Ez vár Orbán Viktorra, a rendszerére, a kiszolgálóira, minden diktatúra, önkényuralom megbukik, így végzi. Addig azonban a rossz fa rossz gyümölcseit termi, amely mérgezi mindazokat, akik a fa gyümölcséről esznek. Minden ideológiai állam rossz fa, rossz gyümölccsel. Azért, mert minden ideológiai állam elnyomáshoz, jogfosztáshoz, a legtöbb esetben fizikai erőszakhoz (is) vezet. Az igazi kereszténységnek, Jézusnak, Istenhez, ennek semmi köze.

A keresztek szaporításának, utak mentén való felállításának (ezúttal az oroszok háborújára hivatkozva, de lehetne bármi más is) célja a megfélemlítés. Az emberek lelki megnyomorítása a cél, hogy soha ne feledjék, az Istent képviselő ideológiai állam alatt élnek. Istenként magasodik feléjük egy ideológiai állam, amelyet kritizálni, neki ellentmondani nem lehet, mert az istenkáromlás lenne. A kereszt, amit a fasiszta állam állít nekik, arra „emlékezteti” őket, hogy ez az állam a magyarság egyetlen hiteles képviselője, mert ők képviselik az Istent, mindenki más istentelen ellenség.

Az orbáni fasiszta állam által állított keresztek funkciója ugyanaz, mint ami a vöröscsillag és a horogkeresztek szerepe volt. Így lesz a kereszt önkényuralmi jelkép, mert az önkényuralom jelképe. Még az sem igaz, hogy a kereszt nevében és a kereszt jelképe alatt nem követtek el a kommunizmushoz és a nácizmushoz hasonló tömeggyilkosságokat, mert a keresztes lovagok és az inkvizíció elkövetett hasonló népirtásokat, az eretnekek barbár legyilkolásáról nem beszélve. Ezért a kereszt már eddig is egy önkényuralmi jelkép volt és az Orbán-rendszerben is az...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.