2023. július 21., péntek

ORBÁN MEGIJEDT A „RUSZKIK HAZA” RIGMUSTÓL A FRADI-PÁLYÁN - A FRADISTÁK MEGTALÁLTÁK AZ OROSZOKAT, DE MÉG NEM JÖTTEK RÁ, HOGY KI ÜLTETTE A NYAKUKBA ŐKET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.07.20.


A Fradi csúfos veresége napján az Üllői úton zúgott a magyar füleknek oly kedves „Ruszkik haza!” rigmus, ezért az orosz edzőt azonnali hatállyal ki kellett rúgni. Nem lennénk meglepődve, ha ezt maga Orbán döntötte volna el, aki közismerten a Kreml ügynöke és Putyin alárendeltje, s nem akar Budapesten ilyen kórust hallani. Ahogy az orosz nagykövetség sem, mert túl ismerős nekik. Orbán tudja, ha a Fradi-táborban zúg a „Ruszkik haza!”, az rossz előjel, az veszélyes lehet rá, aki az oroszokat nem kirúgta, hanem visszahívta, és Magyarországot orosz gyarmattá tette.

Inkább Csercseszov edző vesszen, mint az orosz uralom alatt működő és az orosz modellt követő Nemzeti Együttműködés Rendszere. A fradisták ezzel nagy szívességet tettek a demokratáknak, mert megmutatták, mi az Orbán-rendszer legérzékenyebb pontja, ami megérinti a magyarok szívét. A magyarok eltűrik saját diktátorukat, de az idegen elnyomást, az idegen megszállást nem tűrik, erről szól a magyar történelem. Márpedig Orbán visszahívta Magyarországra az oroszokat, Magyarország elveszítette a függetlenségét, és idegen, orosz elnyomás alatt él, egy bábkormány alatt.

Ami a Fradi-pályán történt, az túlmutat önmagán. Orbán 13 éve részesíti agymosásban a magyarokat, feledteti el velük, hogy az oroszok mit tettek a magyar történelemben, és építgeti az oroszok nimbuszát. Látszólag ez sikeres, a magyarok a háborúval kapcsolatban az oroszok mellett állnak, Ukrajnát és Amerikát (meg Brüsszelt és a Nyugatot) teszik felelőssé. A magyar kormányzati média önti magából a Kreml és az orosz titkosszolgálat propagandáját, a magyar szélsőjobb orosz imádatba esett, se erre egy megalázó Fradi vereség 90 perce elmossa a 13 éve zajló propaganda hatását.

Ez nagy reménnyel tölthet el mindenkit, és arra a szociálpszichológiai igazságra világít rá, hogy az emberi viselkedést meghatározó tudattartalmak és szocializációs klisék egymásra épülnek, lefedik egymást, de nem múlnak el, az egyik nem törli el a másikat. A magyarok tudatalattijában ott van, ott maradt az oroszellenesség, amelyet bármikor elő lehet hívni, ha a felismerés ingereket küld az agynak erre a területére. A Fradi-tábor Orbán és a Fidesz legelkötelezettebb híve és támogatója (rohamcsapata), amely az orosz háborúban is Orbán mellett áll, és 90 perc alatt elfelejett mindent.

Orbán megérezte a veszélyt, és fogadni mernénk, hogy utasította Kubatov Gábor fideszes pártigazgatót, a Ferencváros elnökét, hogy azonnal rúgja ki Csercseszovot, mert nem akarja meghallani, hogy még egyszer zúgjon Budapesten a „Ruszkik haza!”. Orbán pontosan tudja, ha ezt nem teszi meg, másnap tüntetnek a Fradi-szurkolók a székház előtt, ahol kórusban kiabálják az oroszellenes rigmusokat, esetleg végigvonulnak a Belvároson a „Ruszkik haza!” jelszóval. Esetleg csatlakoznak hozzájuk mások. Esetleg rájönnek, hogy nemcsak a Fradi szenvedett vereséget az oroszok miatt.

Fradi-szurkolónak lenni ma csökkent értelmi képességet is jelent, de annyira még ők sem hülyék, hogy ne hallják, mit kiabálnak. Esetleg eszükbe jut, hogy Csercseszov a rendszer embere, Orbán pedig Putyin embere, és tágabb értelmet nyer a „Ruszkik haza!”. Esetleg a harmadik vonulásnál már nem Csercseszov lesz a célpont, hanem a moszkvai gazdája, aki Orbán gazdája és tartótisztje is. Rájönnek, hogy ezt az egész mocskos rendszert az oroszok bábja vezeti, aki becsapja őket, nem „magyar szíve” van, és az oroszok csapdájába vezette Magyarországot. Ezért kapott ki a Fradi.

Bármilyen hülyék is legyenek, a Fradi valóban a „legmagyarabb magyar csapat”, ezt Orbán is tudja. A nacionalizmusuk nemcsak az Orbánnak oly kedves antiszemitizmusban nyilvánul meg, hanem a függetlenség, az önrendelkezés, a magyar szabadság mindenkori követelésében. A Fradi történetének legsötétebb korszakát éli, de nem azért, mert kikaptak hazai pályán 3:0-ra egy villanyszerelő csapattól, hanem azért, mert a nemzeti függetlenséget eláruló, Magyarországot egy idegen hatalom alá kényszerítő diktatúrát támogatnak, amely orosz uralom, irányítás és elnyomás alatt áll.

Ha egyszer rájönnek, akkor Orbánnak vége...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.