2023. július 14., péntek

PERSZE, HOGY MOSLÉKOK

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2023.07.14.


Persze, hogy moslékok: mostantól a meleg lett az új ellenség, akivel szemben harcolni kell, s akivel szemben majd ők megvédenek bennünket és a gyermekeinket, miközben a közoktatás tudatos és szándékos tönkretételével a jövőjüktől fosztják meg a tizenéveseket és taszítják őket örökös cselédpályára. Saját koszos hatalmuk és gátlástalanul összelopott-összeharácsolt vagyonuk megőrzése érdekében – minden mindegy alapon - a legalantasabb emberi ösztönöket mozgósítják és azokra támaszkodnak ezek a politikai álruhát öltött köztörvényes maffiózók.

Persze, hogy moslékok: megszerzik a Librit maguknak, s a náluknál jóval kisebb vetélytársat, a konkurenciát sem igen jelentő Lírát rögvest ki akarják nyírni. Naná, maffiatempó ez is a javából: a Lírát 12 milliós büntetéssel sújtják, mert nem tett eleget a moslék homofób törvényüknek, miután egy (azaz 1) könyvre nem került fólia.

Nos, Libri, akkor hát rajta, mindent bele a fóliázásba! Tessék szépen lefóliázni mindenkit, aki csak szóba jöhet, s akivel szemben jobb is, ha gyanúval él az egészséges magyar lelkület! Fóliát Homéroszra, fóliát Szapphóra, fóliát Anakreónra, fóliát Platónra, fóliát az egész görög mitológiára, s fóliát a Bibliára, Sámuel I. könyvére, mert ott van Dávid és Jonatán, hát mit lehet azt tudni… Kerüljön fólia Catullusra, Horatiusra, Janus Pannoniusra, Shakespeare-re, Michelangelora, Byronra, Verlaine-re és Rimbaud-ra, Walt Whitman-re, Oscar Wilde-ra, Proustra és Thomas Mannra, de ne ússza meg a fóliát a nagy Tormay Cécile sem! És persze fóliát Virginia Woolfra, Jean Cocteau-ra, Tennessee Williamsre, Garcia Lorcára, Jean Genet-re, Pasolinire, Gombrowiczra, nehogy már valaki kimaradjon! Ám a legokosabb, ha lefóliáznak mindent, a teljes magyar- és világirodalmat, az egyetemes képzőművészetet, persze a zeneszerzőket és karmestereket sem kéne kihagyni, fóliázzák le mindazt, ami más, mint ők, ami – velük ellentétben – még emberi vonásokat visel, hogy bámulhassák egész nap lefóliázatlan önmagukat, a gazemberség, az embertelenség, az aljasság, az alpáriság, a hazudozás, a lopás, a rombolás és a kegyetlenség kifejlett példázatait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.