2023. augusztus 7., hétfő

A NATO ÉS AZ EU RENDELKEZIK AZ ORBÁNI BŰNBANDA LEGYŰRÉSÉHEZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖKKEL

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2023.08.06.


„Nemzetközi szinten nincs lehetőség kompromisszumra az orbáni gengszterokráciával. A NATO-nak és különösen az Európai Uniónak rendelkezésére állnak azok a politikai, pénzügyi és gazdasági eszközök, amelyek szükségesek Orbán és bűnbandája legyűrésére” – fogalmazott Radványi Miklós. Az USA-ban megjelent elemzésében a magyar származású konzervatív közíró azt írja, a rezsim bármilyen finomhangolása, de akár reformja csak a szövetségesek átverését szolgálja és nem maradna tartós. „Ezért a NATO-nak és az EU-nak fel kell hagynia a magyar helyzet félrekezelésével, ehelyett reális stratégiát és megfelelő taktikát kell alkalmazni ahhoz, hogy Magyarország ismét mindkét szövetség méltó tagjává váljon.”


„A gengszterokráciájával egyetemben kataklizma előtt áll Orbán” címmel a Newslooks-ban megjelent írásában Radványi Miklós nem kevesebbet állít, mint hogy „nemzeti vasúti katasztrófa” fenyegeti Orbánt és csapatát. A kérdés pedig az, hogy vajon Magyarország megmenthető-e. A szerző pontról-pontra levezeti, hogyan jutott erre a szélsőségesnek hangzó következtetésre, hogy végül eljusson a kérdés megválaszolásáig.

Radványi azzal kezdi írását, hogy Magyarország immár eljutott az orvosolhatatlan csődig. Ebben hivatkozik Matolcsy György jegybankelnökre, aki a közelmúltban tudatta, hogy a központi bank 2300 milliárd forint veszteséget halmozott fel. Ám ezt a magyar kormány képtelen kifizetni. Orbán, „tőle megszokott hazug módon” azt állította, hogy a Magyar Nemzeti Bank veszteségei függetlenek a kormánytól, ezért nem is részei az éves állami költségvetésnek. A szerző több adatot is citál, érzékelendő az összeg nagyságát Például, hogy Magyarország GDP-je meredeken, 9 921 680 milliárd forintra csökkent 2023 első negyedévében a 2022 negyedik negyedévi 11 599 923 milliárd forintról, miközben a magyarok halmozott pénzügyi kötelezettségei rekord magasra, 9000 milliárd forintra gyarapodtak.

Ami a belpolitikai szcénát illeti – az egykor „Fiatal Demokraták Szövetségének nevezett totalitárius kormánypárt” a kenetteljesen önmagát Kereszténydemokrata Néppártként tituláló koalíciós partnerével karöltve orwelli társadalmat építettek ki. Ebben feje tetejére állt minden, abnormálissá vált a normális, és az egyetlen hivatalosként sulykolt valósággá nyilvánították azt, ami egyértelműen ellentmond a józan észnek. Orbán 13 éve alatt tizenegyszer módosították a 2011-es alkotmányt, ami kvázi tekintélyelvű államot hozott létre. A segítségével jöhettek létre egyrészt Orbán és gengszterokráciájának gazdasági és pénzügyi monopóliumai, másrészt az információs rendőrállam, ami a kult-szerű propagandagépezet elleni minden fellépést meg tud akadályozni. Mindennek következtében a magyarok többsége ma már betegesen képtelen megbirkózni a valósággal, így egy olyan világban él, amely tele van hamis és gyalázatos kitalációkkal, mélységes hazugságokkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.