2023. augusztus 16., szerda

AZ ORBÁN-KORMÁNY A HIÁNYZÓ 30 MILLIÁRDBÓL KETTŐT FIZETNE KI MOST A FŐVÁROSNAK, A TÖBBIRŐL TÁRGYALNAK

NÉPSZAVA
Szerző: SZALAI ANNA
2023.08.16.


A kabinet megígérte Budapestnek, hogy legalább részben teljesíti korábbi ígéreteit az atlétikai vb érdekében. A Népszava értesülése szerint a főváros korábban demonstrációt jelentett be az atlétikai stadion elé pénteken fél négyre, de most lefújták.


Csúnya árnyékot vetett volna a budapesti atlétikai világbajnokságra, ha a rendező város polgármestere még a szombati megnyitóra se megy el a fővárosi önkormányzat és az Orbán-kormány között dúló háború miatt. Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke múlt pénteken személyesen adta át az esemény meghívóját a Városházán, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester nagy örömmel elfogadott. Nem sokon múlt a botrány. Június 19-én a főpolgármester még azt mondta, ha a kormány nem tartja be a megállapodásukat, akkor nem megy el a nyitó rendezvényre. A Népszava értesülése szerint a főváros korábban demonstrációt jelentett be az atlétikai stadion elé pénteken fél négyre, amit most lefújtak.

A korábban meglehetősen lagymatagon csordogáló tárgyalások hirtelen felélénkültek, de Gulyás Gergely miniszter levele így is az utolsó pillanatban, a találkozó előtti éjszaka érkezett meg. Az események fő aktora minden bizonnyal korábbi helyettese, az időközben a politikai rivaldafényből a sportdiplomácia színpadára átlépő Fürjes Balázs, a 2023. évi Atlétikai Világbajnokság Szervezését és Lebonyolítását Irányító Testület társelnöke volt, akinek ez a siker bizonyára jól jön a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagságáért vívott harcban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.